Tradițional, primele trei etape ale campionatului, sunt de obicei caracterizate prin rezultate imprevizibile, entuziasm din partea unor echipe, joc inconsistent și chiar prestații sub-mediocre ale altora, din cauza planificării acumulărilor fizice. Nici această ediție a primului eșalon românesc n-a făcut excepție însă începând cu acest week-end ar trebui să începem să vedem prestații ale echipelor, mai aproape de potențialul lor normal. Sperăm că acest lucru va fi în primul rând cazul UTA-ei care, dacă e să fim corecți, din trei meciuri, le-a oferit suporterilor adunat, maxim jumătate de oră de fotbal decent. Sigur că e greu să obții la Sfântu Gheorghe ce nu ai reușit la Pitești sau Mioveni (cu FC Voluntari) dar cum Sepsi e obosită și, poate, demoralizată după înfrângerea din Conference League, dacă UTA începe să joace ce trebuie, există și șansă.

Etapa programează două înfruntări de mare tradiție: prima dintre ele deschide etapa, chiar astăzi, este vorba de partida dintre noile promovate Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești, două echipe care au luat ochii microbiștilor prin jocul prestat dar nu stau deloc bine la capitolul puncte acumulate în clasament. Tot în categoria meciurilor de tradiție e și confruntarea de mâine dintre Rapid și FC Argeș, două foste campioane, în căutarea gloriei de altă dată. Mai ales giuleștenii se înscriu pe această traiectorie, echipa lui Adrian Mutu având un debut foarte bun de campionat, cu victorii împotriva a două echipe de top 3, FCSB și CS Universitatea Craiova.

Apropos de echipa lui Laszlo Balint, punctul de fierbere al etapei va fi duminică seara în Bănie. Nu se poate vorbi de un derby de tradiție ci de unul al anomaliilor fotbalului românesc. Cele două Craiove se revendică din aceeași mare echipă și au rupt în două una dintre cele mai frumoase familii ale fotbalului românesc. Mâine vom avea parte de un nou duel fratricid. Oaspeții au de partea lor banii și un lot superior valoric pe hârtie, în timp ce gazdele au început foarte bine campionatul, arată excelent sub bagheta lui Marius Croitoru dar tocmai și-au pierdut pentru câteva săptămâni cel mai bun jucător al echipei, pe argentinianul Bauza. Și, de parcă nu era destulă tensiune în jurul acestui meci, conducerea celor de la FCU 1948 amenință că nu va permite televizarea meciului deoarece compania care deține drepturile de televizare nu și-a respectat obligațiile contractuale față de cluburi, nevirând integral la timpul stabilit prima tranșă de bani din drepturile tv pentru acest sezon.

Iată programul complet al etapei:

  • Vineri, ora 19.00  Universitatea Cluj – Petrolul
  • Sâmbătă, ora 19.00  CS Mioveni – FCSB
  • Sâmbătă, ora 21.45  Rapid – FC Argeș
  • Duminică, ora 16.00  Sepsi OSK – UTA
  • Duminică, ora 18.30  Chindia Târgoviște – CFR Cluj
  • Duminică, ora 21.30  FC U Craiova 1948 – CS Universitatea Craiova
  • Luni, ora 18.00  Hermannstadt – FC Voluntari
  • Luni, ora 21.00  FC Botoșani – Farul Constanța

Clasamentul de la care pornește etapa, arată astfel:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției