Runda cu numărul 13 al primului eșalon românesc debutează astăzi cu o înfruntare care, ce-i drept, n-ar avea șanse să câștige un concurs de popularitate: FC Voluntari – CS Mioveni. Spre seară însă avem parte de un afiș ceva mai ofertant, între două nume care în urmă cu decenii, se băteau pentru titlul de campioană: FC Argeș și Universitatea Craiova.

În prezentul imediat însă, pentru titlu par să se bată în primul rând Farul și Rapid. Constănțenii, care au pus trei puncte între ei și urmăritoare, au însă meci greu la Sfântu Gheorghe, acolo unde conducerea a avut răbdare în ultimele săptămâni cu Cristiano Bergodi iar roadele încep să se vadă: italianul a scos corabia secuilor din furtună iar Sepsi începe încet dar sigur să urce în ierarhie. De cealaltă parte, giuleștenii nu concep să nu rămână în plasa liderului, având meci pe teren propriu, cu o echipă care pare doar umbra celei din sezoanele trecute: FC Botoșani. Tot în lupta pentru titlu revine încet dar sigur, campioana CFR, care va închide etapa luni seara la Arad. UTA nu oferă multe din punct  de vedere al jocului dar meciurile de pe Arena „Francisc Neuman“ sunt întotdeauna interesante datorită publicului fierbinte.

Revenită în țară cu coada între picioare după umilința din Danemarca, FCSB va trimite duminică seara în teren, titularii odihniții cu prețul acelui jenant 0-5 în fața celor de la Silkeborg. Petrolul, deși nou promovată, este o nucă tare în acest campionat și, n-ar fi exclus ca FCSB să-și fi făcut calculele greșit atunci când s-a luat după înțelepciunea populară și a decis să alerge doar după un iepure. Iepurele galben-albastru de pe „Ilie Oană“ nu va fi ușor de prins.

Este interesant de văzut și cum va reacționa revelația Hermannstadt după ce a suferit etapa trecută prima înfrângere din campionat. Sibienii se deplasează pe Cluj Arena, acolo unde Universitatea continuă să simtă că o trage curentul de la ușa spre eșalonul secund, ușă pe care n-a reușit până acum să o închidă complet. Același aer rece îl simte și Chindia, care s-a îmbrăcat gros însă după victoria în fața Rapidului; iar adversarul pe care-l are în față, FC U. Craiova 1948, nu-și găsește nici el ritmul în noul campionat deși cam are de toate: echipă, antrenor, bani și chiar joc; doar rezultatele lipsesc.

Iată cum arată programul complet al etapei și clasamentul de la care pleacă ostilitățile în această rundă:

  • Vineri, 18:00  FC Voluntari – CS Mioveni
  • Vineri, 21:00  FC Argeș – CS Universitatea Craiova
  • Sâmbătă, 15:00  Universitatea Cluj – FC Hermannstadt
  • Sâmbătă, 21:30  Rapid – FC Botoșani
  • Duminică, 15:30  Sepsi OSK – Farul Constanța
  • Duminică, 21:30  Petrolul – FCSB
  • Luni, 17.30  FC U. Craiova 1948 – Chindia Târgoviște
  • Luni, 20:30  UTA – CFR Cluj

Recomandările redacției