supic5Chiar dacă nu a bifat decât două prezențe în tricoul „alb-roșu”, Zoran Supic poate fi considerat unul dintre câștigurile primăverii la UTA. Fundașul de 1,91 metri a evoluat în general bine în deplasările de la Brașov și Drăgășani, cu mențiunea că în partida cu Măciuca a intrat nerefăcut după întinderea musculară suferită acum două săptămâni. „Deși începusem să mă simt mai bine, am căzut de acord cu antrenorul să rămân pe bancă și eventual să intru pe parcurs dacă echipa avea nevoie de mine. S-a întâmplat ce s-a întâmplat cu Matei și nu a fost nicio problemă să joc. Și acum mai simt o jenă la picior, dar m-am consultat și cu domnul doctor și a spus că în principiu aș putea evolua vineri”, a menționat sârbul, care a rememorat și faza golului „măciucanilor”. „A fost primul corner al gazdelor. Doar am atacat până în acel minut, și nu toți jucătorii am fost concentrați la acea fază. S-a întâmplat să luăm gol, dar ar fi trebuit să ne ridicăm de la pământ și să fim mai hotărâți în încercarea de a întoarce rezultatul. Deși am jucat din ce în ce mai bine, nu am mai reușit să înscriem nici măcar un gol”, a mai spus fundașul de 28 de ani.
Precizând că se simte din ce în ce mai bine la Arad, în ton cu timpul frumos de afară, Supic crede că el și colegii săi încă nu au renunțat la gândul promovării. „Facem totul pentru a încerca să mergem în prima divizie și vrem să câștigăm toate meciurile de acum înainte, fără a ne uita prea mult în curtea altora. Chiar dacă suntem destui jucători noi la echipă și încă nu ne cunoaștem prea bine unii cu alții, facem progrese de la meci la meci și cred că vom fi în stare să învingem orice adversar”, a mai explicat fostul fotbalist al formațiilor de primă ligă sârbească și maghiară, OFK Beograd, ETO Gyor, Diósgyőri VTK, Lombard Pápa, Novi Pazar și BSK Borča.
Dintre toate formațiile, Gyor, respectiv antrenorul Sandor Egervari, pare să fi avut cel mai important rol în cariera proaspătului utist. „Actualul selecționer al Ungariei m-a învățat multe și azi la UTA aplic din sfaturile sale. Cred că Adrian Falub este al doilea antrenor ca valoare cu care lucrez în cariera mea, iar nivelul din liga a doua a României este bun din punct de vedere fizic și, parțial, tehnic. Ritmul nu este prea ridicat, eram obișnuit să joc mai în viteză. De asemenea, evoluând pentru formații care în general puneau mare preț pe apărare, obișnuiam să joc mai multe baloane și, implicit, să obosesc mai repede. Aici, joc pentru o echipă care atacă mai mult, nu am prea multă treabă în defensivă”, ne-a mai mărturisit Supic.
Întrebat câte goluri a marcat cel mai mult într-un sezon, fundașul sârb a dat o informație care l-a surprins și pe antrenorul Adrian Falub. „Obișnuiam să marchez la începutul carierei, când evoluam în atac. Un antrenor m-a reprofilat fundaș și acolo am rămas. Acum mai înscriu doar când beneficiez de centrări bune la fazele fixe”, a încheiat utistul.

Recomandările redacției