stadionÎn numărul de ieri al ziarului nostru vă informam că autorităţile locale au decis să reia licitaţia pentru desemnarea constructorului care va moderniza stadionul pe care evoluează UTA, formaţia emblemă a judeţului. Asta, în condiţiile în care demersurile pentru desemnarea constructorului au început anul trecut, în noiembrie.
Campioana Provinciei va mai avea mult de aşteptat până să joace pe stadionul pe care-l merită, Primăria având în ultimii ani alte priorităţi, deşi proiectul a fost prezentat presei şi opiniei publice periodic de când primarul Gheorghe Falcă a preluat conducerea administraţiei locale. În aceste condiţii, atât Opoziţia, cât şi societatea civilă şi mai ales suporterii, nu au o părere foarte bună cu privire la ceea ce se întâmplă cu stadionul. „Eu cred că cei de la Primărie vor să vadă ce se va întâmpla cu echipa, dacă Marţian reuşeşte să facă ceva sau nu. Astfel, licitaţia este împinsă după ce începe Liga a II-a. Sigur că nu este normal ceea ce se întâmplă, pentru că UTA este un bun al oraşului. Nu e normal să fii alături de echipă atunci când îi merge bine, iar când îi merge prost să nu fii alături de ea”, a declarat consilierul local liberal Florin Galiş. Acesta este de părere că singura soluţie pentru salvarea clubului este implicarea autorităţilor locale. „Alături de echipă trebuie să acționeze au­tori­tăţile locale, care să vină cu cei mai importanţi investitori din zonă. Există bază legală, pentru că nu poate să te oprească nimeni să sprijini un club sportiv. Pentru investitori, implicarea autorităţilor locale ar fi o garanţie de seriozitate. Uitaţi-vă ce se întâmplă la Craiova, dar mai ales la Timişoara. Primarul de la Timişoara a reuşit să facă o echipă care joacă în Liga I şi o face bine”, a mai spus Galiş. La rândul său, consilierul PC Lia Ardelean crede că licitaţia a fost reluată pentru că aşa a vrut primarul. „Probabil că nu i-a convenit ceva domnului primar. Nu este normal ceea ce se întâmplă, cum nu este normal cum decurg lucrurile în Primărie. UTA înseamnă enorm pentru sportul arădean. E păcat pentru club, e păcat pentru suporteri, e păcat pentru Arad”, a spune Lia Ardelean.
„Domnul primar se pricepe să demoleze şi să liciteze”
Dan Artimon, vicepreşedintele Consiliului Local Civic, este şi mai dur în declaraţii, catalogându-l pe primarul Gheorghe Falcă drept un demolator. „Domnul primar este un adevărat Demolition Man, se pricepe să demoleze şi să liciteze. Sub bagheta domniei sale au dispărut stadioane în Arad, iar oraşul care candidează pentru titlul de Capitală Culturală Europeană nu mai apare nici pe harta meteo a României. În schimb se organizează tot felul de licitaţii, care nu se concretizează. E păcat de UTA, pentru că este unul dintre simbolurile municipiului”, susţine Artimon.
Dan Proca, reprezentantul Suporter Club UTA speră că licitaţia nu va fi amânată de tot, până la următoarea campanie electorală. „Dacă e o amânare de o lună, nu e mare lucru. Proiectul e din 2007. Acum suntem în 2013 şi mi-e frică să nu ajungem în 2020 să vorbim tot de proiecte. Sigur, acum se pune problema supravieţuirii echipei, dar şi stadionul este important. Sperăm să se facă în cele din urmă, iar domnul primar să-şi schimbe optica pe care o are faţă de sport. L-am văzut că şi-a făcut poze cu fetele de la ICIM, când au luat campionatul. Sperăm să ajungă să-şi facă poze şi cu UTA în Liga I, înainte de următoarea campanie electorală”, a spus Proca. Acesta mai susţine că UTA nu are încă un stadion modern din cauză că Primăria a avut alte priorităţi, nu că nu ar fi fost bani.

Recomandările redacției