De mult timp n-au mai fost fanii Bătrânei Doamne atât de dezamăgiți de propria echipă. Un mix de factori, au contribuit la această stare de lucruri. În primul rând așteptările ridicate de cota jucătorilor aduși, de salariile pe care le iau aceștia (peste media campionatului) și chiar de către jucătorii și de antrenorii înșiși, care toată vara au vorbit doar despre play-off și o mare performanță în Cupa României. În aceste condiții inconstanța în rezultate și mai ales jocul tot mai slab din ultimele săptămâni i-au dezamăgit pe suporteri, iritați și de atitudinea jucătorilor, pe care o găsesc insuficient de responsabilă și dedicată. Iar informațiile și zvonurile despre diferite agende personale ale componenților lotului, n-au ajutat nici ele, ba dimpotrivă.

În aceste condiții meciul următor, care va avea loc luni seara de la ora 20.30, ridică semne de întrebare în ceea ce privește afluența de public, asta deși adversar este campioana CFR Cluj. Anul trecut, meciurile cu echipele mari au prilejuit cozi interminabile la bilete și chiar depășirea cotelor de restricție aplicate prezenței spectatorilor pe stadioane, în condiții de pandemie. Atunci însă UTA juca un fotbal spectaculos, care încânta publicul și întreținea speranța că echipa se îndreaptă spre lucruri mărețe. Acum lucrurile stau diferit iar pe rețelele de socializare sunt zeci de comentarii în care fanii întreabă retoric de ce să mai vină la stadion sau propun ironic ca echipa să fie cea care plătește spectatorii pentru sacrificiul acestora de a privi evoluția jucătorilor.

Cu toate acestea, experiența de zeci de ani în ceea ce privește felul cum reacționează publicul arădean, ne îndeamnă să credem că luni seara vom avea un stadion plin. Suporterul arădean este „rău de gură“ dar nu-și lasă echipa la greu și în ciuda pesimismului declarat, în colțul sufletului păstrează mereu o urmă de speranță că lucrurile se vor schimba. Cu teamă și fără entuziasm, cu tolba plină de ironii și autoironii, fanii UTA-ei vor lua luni seara drumul către Calea Aurel Vlaicu, dacă nu pentru altceva, dar măcar dintr-un simț al datoriei. Din minutul 1 încolo însă va cădea în sarcina jucătorilor să schimbe starea de spirit într-una mai pozitivă.

Că lucrurile vor sta așa, dovedește și faptul că de ieri, de când s-au pus în vânzare biletele online, acestea se vând și pe măsura trecerii orelor, sectoarele încep să se populeze și, în cazul celor cu cea mai bună poziționare, chiar să se „închidă“. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui bilet, ar fi bine totuși să vă grăbiți și să accesați secțiunea „ticketing“, aflată în colțul din dreapta sus al site-ului oficial, uta-arad.ro.

Cei care doresc să își achiziționeze bilete în format fizic, o pot face începând de mâine, la stadion, după următorul program:

  • Joi: 15:00 – 18:00
  • Vineri: 11:00 – 14:00
  • Luni: 14:00 – 20:30

Aici nu putem să nu constatăm că la clubul UTA week-end-ul e sfânt și exact în zilele în care fanii au disponibilitatea cea mai mare pentru a face o deplasare la stadion, nu există program de vânzare a biletelor. În al doilea rând, programul de după-amiază, al zilei de joi, este extrem de neinspirat în condițiile în care există numeroase cazuri în care programul de lucru la diferite companii, unde se presupune că lucrează potențiali doritori în a-și achiziționa bilete, este 09-17 sau 09.00-17.30 / 18.00 pentru că nu toate firmele includ pauza de masă în programul de lucru. Dacă mai ținem cont și de timpul de deplasare din platformele industriale, ajungem la concluzia că spectatorii respectivi nu vor avea altă soluție decât să își achiziționeze bilete luni înainte de meci, ceea ce ar putea provoca aglomerație, nervi etc… de care tot suporterii vor fi evident „vinovați“ pentru că au venit „la spartul târgului“. Sigur, soluția cea mai bună și în ton cu secolul XXI este achiziția online a biletului dar, spre exemplu, biletele cu reducere pentru copii nu se pot achiziționa în sistem online. În plus, nu înțelegem de ce, dacă tot faci un program de vânzare al biletelor în format fizic, nu-l faci în funcție de disponibilitatea clienților și nu a confortului prestatorului de servicii; în mediul privat autentic cam asta este regula.

Închizând această paranteză, să spunem că biletele au același preț, ca de obicei:

  • Peluze: 30 lei
  • Tribuna II „Gioni Broșovszky“: 45 lei
  • Tribuna I „Coco Dumitrescu“: 60 lei

Accesul este gratuit pentru copiii în vârstă de până la 3 ani iar cei între 3 și 14 ani beneficiază de reducere de 50%

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției