Întâlnirea de acum două săptămâni cu Gheorghe Falcă și Sergiu Bîlcea, fostul primar și cel care va candida din partea PNL la prima funcție în oraș, nu a lămurit deloc situația Arenei „Francisc Neuman”, aflată în reconstrucție de aproape 5 ani de zile. Tot ce s-a aflat într-un final a fost că firma Tehnodomus și-a încheiat partea de lucrări contractată (pentru o sumă mult mai mare decât cea prevăzută inițial), iar arena este departe de a finalizată. Sunt necesare noi licitații, despre care nu se știe mare lucru până în acest moment și, prin urmare, termenul de finalizare rămâne o necunoscută. Fanii „Bătrânei Doamne” nu mai acceptă această situație de incertitudine, mai ales că de acum este clar că arena nu mai poate fi inaugurată nici parțial în acest an, iar asta înseamnă că fotbaliștii pregătiți de Laszlo Balint vor fi condamnați să joace tot pe sintetic cel puțin o jumătate din noul campionat.
Ce formă de protest vor alege suporterii vom afla în curând, căci, aseară, au avut o lungă ședință, după ultimul fluier al partidei Petrolul – UTA.
„Dragi suporteri, dragi arădeni! Luni seara vedem meciul împreună şi apoi stabilim ce avem de făcut în problema stadionului. Suporter Club UTA inițiază o dezbatere pe o temă arzătoare pentru fiecare dintre noi: stadionul Francisc Neuman. Discutăm pe marginea a ceea ce avem de făcut în problema stadionului, una care nu mai poate fi lăsată doar la bunul plac al autorităților locale.
Așa cum fiecare dintre voi v-ați dat seama până acum, situația arenei Francisc Neuman este una tulbure și, din păcate, reprezentanții administrației locale contribuie la perpetuarea acestei stări de lucruri prin dezinformare și lipsă de transparență. E timpul să ne unim și să ne facem vocile auzite cu adevărat. Îi invităm la această întâlnire pe toți cei revoltați de această situație absurdă și umilitoare, indiferent că sunt suporteri activi, susținători pasivi, nostalgici rămași cu UTA în suflet sau pur și simplu arădeni cu conștiință civică.
Indiferent de diferențele de păreri și viziune pe care le-am avut de-a lungul timpului, e momentul să ne reamintim ceea ce ne unește, ceea ce ne leagă. E în joc unul dintre simbolurile acestui oraș, stadionul care poartă numele celui mai iubit dintre arădeni: Baronul Francisc Neuman. Pentru a găsi cele mai bune metode de acțiune prin care putem forța autoritățile locale să respecte acest simbol, este nevoie de ideile, energia și spiritul fiecăruia dintre noi.
Mereu când UTA a avut nevoie de noi am știut să ne adunăm. Acum e din nou un astfel de moment. Suntem convinși că ne vom regăsi într-o formulă câștigătoare.
Pentru noi doar UTA contează!” – a sunat comunicatul SCU dat înainte de jocul de aseară, dintre ploieșteni și arădeni.
Inagurarea la mișto a stadionului, pe 22 martie 2018, a fost o formă destul de ușoară de protest la adresa autorităților locale. Precedentul miting de aploare a suflării „roș-albe” a avut loc în noiembrie 2007, când echipa aflată în Liga 1 a rămas în aer după ce finanțatorii Nicolae Bara și Sandu Ion s-au certat, iar municipalitatea asista impasibilă la colapsul clubului.

Recomandările redacției