După 36 de ani, Cupa României e din nou la Zăbrani. Victoria a produs surpriza în finala de sâmbătă, de la Șiria, în fața campioanei județene, Crișul Chișineu-Criș. Pe gazonul îmbibat cu apă a arenei „Otto Greffner”, valorile s-au nivelat mult, iar plusul de determinare al băieților lui Cristi Irimia a făcut, în cele din urmă, diferența.
După cum a început partida, cu o ocazie mare a „alb-albaștrilor” (lovitură de cap a lui Lazăr puțin peste poartă), se părea că Crișul nu va avea probleme. A venit, însă, minutul 9 și odată cu el și deschiderea scorului. Băd a primit o minge lungă, a controlat-o în bălțile de la marginea careului și a trimis un șut cu șpițul ce s-a dus la colțul lung al porții lui Mucha. Modan a reacționat cu două lovituri de cap ce au ocolit de puțin buturile adverse, însă și Gherghel a apărut la finalizare, cu Mucha respingând în corner șutul din unghi al fostului lipovan. În minutul 33, Șoltesz și-a salvat echipa la șutul frumos al lui Gâlcă de la 20 de metri, iar Cigan și Ember nu și-au cadrat execuțiile.
Meciul s-a reluat de la 1-0 pentru Zăbrani, dar cu Adi Abrudean jucând din ce în ce mai ofensiv. Pe teren a intrat atacantul Mihai în locul mijlocașului Ember, iar egalarea nu s-a lăsat prea mult așteptată. Era minutul 50, când Tomuț a centrat de pe stânga, iar Modan a trimis cu capul în plasă din numai 5 metri. Având avantajul moral al echipei ce venea din spate, Crișul a încercat să rezolve meciul, dar Piț a executat de puțin pe lângă o lovitură liberă de la distanță, iar Lazăr a reluat din nou cu capul peste din careul mic. Apoi, pe o contră, Zăbraniul a obținut un penalty ce avea să se dovedească decisiv. Zele a căzut în careu în duel cu Tomuț și tot el a transformat impecabil lovitura liberă dictată de Gornic: 1-2 (min, 63). „Știli” a mai făcut o mișcare ofensivă cu Covaci, iar ocaziile nu au lipsit doar că Șoltesz a fost în zi de grație. Mai întâi, goal-keeperul „roș-albilor” a respins șutul din cădere al lui Piț, iar apoi a fost pe fază la „capul” lui Al. Mihai. În continuarea fazei, mingea trimisă de Cigan cu capul a căzut pe transversală, pentru ca, la ultima zvâcnire a campioanei, Teședan să reia cu latul mult peste poartă din 8 metri. 1-2, rezultat final și Zăbraniul a declanșat fiesta la poalele Cetății Șiria.
Formații:
Crișul: Mucha – Ciornei, Tesedan, Fl. Lazăr, Tomuț – Ember (46 Al. Mihai), Maghici, Fl. Gâlcă (73 Covaci) – Piț, Modan, Cigan.
Zăbrani: Șoltesz – Ad. Popa, Hodan, Edu, Topai – Simion, Fran­cescu – Zele, Fl. Pavel, Gherghel (90+1) O. Filip) – Băd.
Arbitri: Alexandru Gornic – Sebastian Pantea, Lucian Berariu
Observatori AJF: Leontin Buda și Vasile Rad.

Recomandările redacției