BoyleCântăreața britanică Susan Boyle a mărturisit că a fost diagnosticată cu sindromul Asperger, care este o formă de autism. Vedeta în vârstă de 52 de ani s-a declarat mulțumită că în sfârșit afecțiunea de care suferă a fost identificată corect, relatează duminică Associated Press.

Susan Boyle a afirmat că a fost consultată de un specialist acum un an și acesta i-a spus că are sindromul Asperger și un IQ peste medie. În copilărie, ea s-a confruntat cu dificultăți de învățare despre care i s-a spus că sunt urmarea privării de oxigen la naștere care i-a afectat creierul. Aceste greutăți i-au dat de furcă la școală, unde era hărțuită de alți copii.

‘Am știut mereu că mi s-a pus o etichetă nedreaptă’, a declarat Boyle într-un interviu publicat duminică în The Observer. ‘Acum înțeleg mai clar care este problema și mă simt ușurată și ceva mai relaxată în ce mă privește, iar oamenii vor înțelege mai bine cine sunt și de ce fac ceea ce fac’, a adăugat ea.

Susan Boyle a făcut senzație și a devenit vedetă internațională în 2009, după prestația sa la show-ul Britanicii au talent /Britain’s Got Talent/. Contrastul dintre timiditatea pe care o afișa și vocea sa puternică i-a atras o armată de fani. Cântăreața a vândut peste 14 milioane de discuri în toată lumea și și-a lansat recent cel de-al patrulea album, ‘Home for Christmas’ /Acasă de Crăciun/. Susan își pregătește și debutul pe marele ecran, cu filmul de sezon ‘The Christmas Candle’. AGERPRES

Recomandările redacției