Cermeiul s-a pregătit de sărbătoare și a găzduit prima partidă de Liga III-a din istoria comunei. Terenul mărit și gazonat cosmetizat pe benzi și la cele două părți au contribuit la calitatea spectacolului. Oaspeții au venit cu o echipă tânără, mult diferită față de cea aliniată campionatul trecut și și-au dorit un rezultat pozitiv. Gazdele, susținute și de câteva sute de spectator, doreau cu ardoare o primă victorie de moral.
După minutele de  tatonare, la un atac pe dreapta al oaspeților, o centrare trimisă în careu l-a lovit în mână pe Suslak, iar arbitrul a arătat punctul cu var, de undeZoran Radu nu a ratat pentru
0-1. Jocul a devenit mai animat, ambele echipe au încercat să ducă mingea spre poarta adversă, dar nu au produs ocazii clare. Asta până în minutul 43, când juniorul Petrache a primit o minge pe dreapta, a centrat cu efect în spatele
liniei de fundași, unde a apărut Nistor și a pus latul cu fermitate pentru 1-1, scorul pauzei.
Repriza a doua a respectat, în mare, scenariul din primele 45 de minute. S-a luptat mult pentru fiecare balon, oaspeților, mulțumiți și cu un egal, covenindu-le de minue jocul de uzură. Se părea că meciul curge spre o remiză, când un alt fotbalist de la UTA a urcat spectatorii pe garduri. Cu 6 minute minute înainte de final, „centralul” Szekely a acordat o lovitură liberă de la 20 metri lateral dreapta, de unde Suslak a trimis balonul în vinclul porții apărate de Ciui. Scorul a rămas 2-1 și astfel cermeianii încep Liga a treia cu dreptul.
Formații:
Gloria Cermei: Rusu – Petrache, Calvin, Cotoc, Suslak – Coșa, Nistor (Gurban), Varga, Aldan – Diarra (Purece) – Bulza (Sălăjan). Antrenor: Mircea Aslău.
Becicherecu Mic: Ciui – Pricop (Ciobanu), Sturz, Rebenciuc, Zurbagiu, Dragu (Strango), Aquino Jairo (Ponce Heriberto Junior), Stancu, Matiș, Z. Radu, Filip. Antrenor: Cosmin Stan.
Arbitri: Zoltan Szekely (Baia Mare) – Ciprian Fiter (Sânmartin), Sergiu Albu (Oradea). Observatori FRF: Dionisie Matei (Sălaj), Cătălin Pașcanu (Cugir)

Recomandările redacției