Dacă la câțiva kilometri distanță, mai precis la Șiria, echipa secundă a clubului ce l-a împrumutat pe Adrian Suslak la Cermei, pierdea în fața lui Poli II, trupa lui Aslău debuta cu o victorie în eșalonul trei.

Eroul trupei de pe Teuz în meciului cu Mama Mia Becicherecul Mic a fost chiar Suslak, care a transformat magistral o lovitură liberă de la 20 de metri de poarta lui Ciui. „Mă bucur că am început un nou sezon exact așa cum l-am terminat, cu un gol din lovitură liberă. Am înscris și cu Pecica exact la aceeași poartă, dar, parcă, acest gol a fost mai important. Era important să debutăm cu dreptul, mai ales în fața unei formații ce nu poate emite pretenții la primele locuri. Loviturile libere le exersez mereu, în special la antrenamentele de joi și vineri, câteodată e nevoie și de astfel de faze pentru a câștiga un meci. Alt moral avem după acest succes, foarte important în condițiile în care ne așteaptă o deplasare grea, la Galda, ce a produs, din punctul meu de vedere, surpriza primei runde”, a precizat mijlocașul de bandă stânga.

Se poate spune că acesta și-a spălat oarecum și păcatele, deși: „Nu știu ce henț a văzut arbitrul la penalty-ul lor. Mingea m-a lovit în piept și în față, nicidecum în mână. M-am și mirat că oaspeții au acuzat arbitrajul, cel mult s-au comis greșeli în ambele sensuri. Oricum, am demonstrat caracter și forță revenind la 0-1 la meciul de debut în Liga a 3-a”.

Suslak e mulțumit de alegerea făcută, ajungând deja la a șasea divizionară a treia și de fiecare dată sub formă de împrumut de la Atletico sau UTA. „Era important să am continuitate la Cermei, unde am găsit un grup valoros și unit. Pobabil, dacă aș fi rămas la UTA, tot în Liga a 3-a aș fi evoluat, dar în acest moment sunt convins că mă pot exprima mai bine la Cermei. Am coleg de bandă un alt utist, pe Sergiu Aldan, care aleargă foarte mult și-și face excelent treaba pe ambele faze. De fapt, de multe ori în timpul jocului schimbăm posturile între noi, el coboară în apărare, iar eu urc la mijloc, ne înțelegem deja foarte bine, cel puțin la nivelul la care m-am înțeles anul trecut cu Vereș”, a adăugat fotbalistul.

Gloria, Sebiș, Ineu, UTA și acum Cermei sunt grupările arădene cu care Suslak a evoluat la nivelul Ligii a 3-a.

Recomandările redacției