El Bourkadi Ahmed Sami este principalul suspect în cazul dublei crime din Iași. Anchetatorii l-au pus sub acuzare pentru omor, iar instanța a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă în lipsă. Tânărul născut în Canada, student la Iași, a fost dat deja în urmărire, după ce a dispărut fără urmă, ultima dată fiind văzut sâmbătă, când a ajuns la spital cu o rană la mâna dreaptă.

”Ia faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (…) măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile ce curg de la data punerii efective în executare. În baza art. 230 alin. 1 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi”, potrivit deciziei luate luni de Tribunalul Iași.

El Bourkadi Ahmed Sami, care în luna iunie a împlinit 20 de ani, este deja pe site-ul Poliției Române la Persoane Urmărite. El este cetățean canadian și avea domiciliul la Iași, unde era student la Medicină, la fel ca și cei doi tineri care au murit după ce au fost înjunghiați cu zeci de lovituri de cuțit.

Conform descrierii de pe site-ul Poliției Române, principalul suspect în cazul dublei crime din Iași are înălțime 1,70 m, fața ovală, ochi negri, ten măsliniu, păr negru și poartă barbă.

Suspectul va fi căutat mai întâi la toate adresele unde ar putea sta în România. Dacă nu va fi găsit, acesta va fi dat în urmărire internațională.

Surse judiciare spun că anchetatorii suspectează că tânărul ar fi plecat din țară, la scurt timp de la comiterea crimelor.

Ultima dată a fost văzut la spital, cu o rană la mână

Ahmed Sami El Bourkadi ar fi mers la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Spiridon” din Iași, în 9 decembrie, pentru a primi îngrijiri medicale, chiar în ziua în care i-ar fi înjunghiat pe cei doi studenți la Medicină.

Tânărul s-ar fi prezentat la UPU cu o plagă tăiată la mâna dreaptă și a primit îngrijiri medicale în Clinica de Chirurgie Plastică și Reconstructivă din cadrul spitalului, după care a plecat cu recomandări de îngrijre.

Pe data de 9 decembrie, s-a prezentat în urgenţă o persoană de naţionalitate străină, în vârstă de 20 de ani, care avea o plagă la mâna dreaptă. A primit îngrijiri medicale, i-a fost închisă plaga, după care a plecat”, a declarat pentru Gândul, prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași.

Surse judiciare au confirmat pentru Gândul că tânărul de naționalitate străină care s-a prezentat la UPU este Ahmed Sami El Bourkadi.

Filmul crimei din vila de la Iași

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un imobil din municipiul Iaşi, amplasat pe strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre.

Una dintre persoanele decedate, un bărbat în vârstă de 25 de ani, cetăţean marocan, era student în anul doi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Cea de-a doua persoană decedată era prietena acestuia, în vârstă de 23 de ani.

Descoperirea a fost făcută de poliţişti, care au fost sesizați de familia tânărului în cazul dispariţiei acestuia. În 10 decembrie, el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles.

Trupurile celor doi tineri aveau urme de violenţă, iar în imobil s-au identificat urme de ardere.

Potrivit unor surse din anchetă, autorul crimei a încercat să le incendieze trupurile, însă nu a reușit. Acesta a pus focul și la parterul vilei, cel mai probabil cu scopul de a distruge cât mai multe probe.

Poliţiştii au luat probe ADN de la cunoscuţii celor doi, pentru a putea înainta în anchetă.

Sursa: gandul.ro

Recomandările redacției