icimLa prima apariţie în faţa suporterilor după câştigarea Ligii Europei Centrale, baschetbalistele arădene au făcut un simplu antrenament cu public în faţa ultimei clasate, CSU Oradea, singura echipă din campionat fără victorie.
Meciul din Polivalentă avea un istoric cunoscut dinainte, Dan Moraru oferindu-le tuturor jucătoarelor şansa de a evolua, toate cele opt trecându-şi numele pe lista marcatoarelor. Fără Cutaş, în refacere după operaţie şi Brosovszky, învoită, „galben-albastrele” au defilat spre o victorie ce ne scuteşte de prea multe comentarii, 103-28 (22-6, 31-7, 22-3, 28-12). În faţa unei asemenea echipe, obiectivele nu puteau fi decât primirea a cât mai puţine puncte dar şi depăşirea bornei 100, ambele bifate. Pentru Univ.Goldiş ICIM au evoluat: Givens 18 pct., Risper 16 pct. şi 11 pase decisive, La Plante 15, Moraru 13 (3×3), Bartee 12 pct. şi 11 recuperări, Mercea 11, Milovanovic 10 şi Crăciun 8.
„A fost un meci în care, în ciuda faptului că întâlneam ultima cla­sată, fetele şi-au făcut treaba şi au rămas concentrate, motiv pentru care le felicit. Ne bucurăm că şi la acest meci suporterii au fost alături de noi, este important ca jucătoarele să fie susţinute şi sprijinite. Nu am depăşit încă total problemele financiare, pentru că s-au adunat din nou ceva restanţe, dar sperăm ca situaţia să se rezolve”, spune Marcel Urban, preşedintele Univ. Goldiş ICIM.
Echipa arădeană a plecat spre Craiova, acolo unde va evolua azi, de la ora 14,00, în faţa echipei locale SCM, pentru ca sâmbăta viitoare să înfrunte, la Arad, pe BCM Danzio Timişoara. ICIM e lider în Liga Naţională, cu 44 de puncte, dar şi cu un meci mai mult disputat decât rivala la titlu CSM Târgovişte, care în mod normal va încheia prima înainte de play-off.

Recomandările redacției