baculIeri au început probele scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat, prima fiind cea de limba şi literatura română. Probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat naţional – 2014, sesiunea august – septembrie 2014, se desfăşoară în cinci centre de examen, trei centre în municipiul Arad, respectiv două centre în judeţ, arondate la două centre zonale de evaluare.

Totalul candidaţilor înscrişi pentru susţinerea probei a fost 808, din care au fost prezenţi 633. Un număr de 175 de candidaţi au absentat de la probă.

Un alt elev, mai puţin conştient, are toate motivele să regrete că s-a prezentat la această probă scrisă. Acesta a fost eliminat din Centrul de examen de la Liceul Tehnologic Chişineu Criş pentru tentativă de fraudă cu telefonul mobil. „Candidatul nu va mai putea susţine examenul până în anul 2016, acestuia fiindu-i interzis să se mai prezinte la următoarele două sesiuni“, ne-a declarat profesoara Mariana Tocaciu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Astăzi, 26 august, se va desfăşura Proba E.b) – proba scrisă la Limba şi literatura maternă, la care sunt înscrişi 15 candidaţi. 14 candidaţi  în Centrul de examen de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” şi un candidat în Centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” Arad.

Recomandările redacției