soferi penal

În cadrul unei acţiuni organizate pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere, poliţiştii arădeni au aplicat nu mai puţin de 526 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea neregulile constatate fiind pentru nefolosirea centurii de siguranţă şi neacordare de prioritate.

De asemenea, au fost constatate, în flagrant,  mai multe infracţiuni.

La Chişineu-Criş au fost depistaţi în trafic un bărbat de 45 ani, care  a condus un moped, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1, 09 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar şi

un tânăr, de 22 de ani, care a condus un  autoturism marca WV Golf, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, oamenii legii din cadrulPoliţiei oraşului Pâncota au depistat un bărbat de 25 de ani din  Galşa,  în timp ce conducea un autoturism marca BMW, pe o stradă din localitate, iar în urma  testării cu aparatul etilotest a  rezultat  o concentraţie de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În alte două cazuri vorbim de un bărbat de 47 de ani, din judeţul Argeş, care conducea la Vladimirescu o autoutilitară neînmatriculată, iar pe DJ 709 B,  în Șofronea, colegii mei au depistat un bărbat de 57 ani, din localitate, care a condus un autoturism marca Opel, iar la testarea cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în municipiul Arad, pe Calea Timişoarei, a fost depistat un tânăr de 28 ani, din judeţul Brașov, în timp ce a condus  un autoturism marca Mercedes neînmatriculat şi un bărbat de 35 ani din Arad, care a condus  un autoturism marca Toyota Celica, fără a poseda permis de conducere, ne declara comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

În toate cazurile, pe numele şoferilor, poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul rutier.

Recomandările redacției