Sute de apostile au fost eliberate de Prefectura Arad, prin sistemul interoperabil centralizat

0
472

apostile

Aproape 500 de apostile a eliberat Prefectura Arad, în cinci luni de zile, folosind sistemul interoperabil centralizat, un nou sistem pus în practică de anul trecut

Este vorba de serviciul administrativ informatic pentru cetăţeni și mediul de afaceri necesar vizualizării online a datelor referitoare la apostilele eliberate de instituţiile prefectului din România, proiect finanţat european. Detalii privind proiectul în care a fost derulat sistemul au fost prezentate la începutul acestei săptămâni, la Prefectură.

Apostila este un certificat eliberat de autorităţile competente ale unui stat semnatar al Convenţiei de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în ţara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Convenţiei. Eliberarea apostilei are drept scop autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia Generală pentru Îndrumarea şi Controlul Instituţiei Prefectului, derulează începând cu data de 5 iulie 2013 proiectul „Sistem interoperabil centralizat pentru evidenţa apostilei eliberate de către instituţiile prefectului pentru actele oficiale administrative” cod SMIS 31493, Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”.

În total, cu acest proiect s-au cheltuit aproape 2,04 miioane de lei, la nivel de ţară.

„În perioada 2 decembrie 2014 – 3 aprilie 2015, folosind noul sistem interoperabil centralizat, Prefectura Arad a eliberat 486 de apostile din care: 115 în luna decembrie 2014, 131 în ianuarie 2015, 109 în februarie 2015, 119 în martie 2015 și 12 în perioada 1 – 3 aprilie 2015“, a spus Lucian Cozma, purtător de cuvânt al Prefecturii Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.