Sute de arădeni au ajuns de Înviere pe patul de spital, înregistrându-se şi două decese

0
258

urgenteSărbătoarea Sfintelor Paşti nu a apucat să fie prilej de fericire pentru toţi arădenii. Peste 360 de arădeni s-au confruntat cu probleme de sănătate, în majoritatea lor destul de grave, printre acestea înregistrându-se şi două decese. Medicii de la secţia de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad au lucrat la foc continuu încă din seara de Vinerea Mare, culminând cu noaptea de Înviere. Accidente mortale, violenţe, traumatisme, alcool sau agresiuni sunt imagini desprinse din patologia cu care s-au confruntat unii arădeni în această perioadă.
„La secţia noastră au ajuns 364 de pacienţi, dintre care 272 au fost adulţi, iar 92 copii. Ca un fenomen aparte faţă de anii precedenţi îl constituie faptul că ne-am confruntat cu foarte mulţi pacienţi în seara de vineri. Au fost înregistrate 37 de cazuri de probleme digestive în rândul adulţilor şi 27 de probleme cardiace. Un număr de 21 de pacienţi au ajuns la spital cu pro­bleme respiratorii şi 31 cu lu­xaţii, fracturi şi entorse. Zece victime au provenit din accidente rutiere, iar nouă au ajuns la spital din cauza agresiunilor. Cinci persoane s-au aflat în comă etilică“, ne-a declarat dr. Monica Puticiu, şefa secţiei de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Arad.
Au fost înregistrate şi două decese, în urma unor stopuri cardiace.
În ceea ce priveşte patologia la cei 92 de minori, dr. Monica Puticiu ne-a declarat că „numărul celor afectaţi de probleme digestive a fost de 28, respiratorii 30, fracturi, luxaţii şi entorse patru. A fost înregistrat şi o problemă cardiacă. De asemenea, doi copii au fost aduşi la urgenţe după ce au fost înţepaţi de căpuşe“.
Elicopterul SMURD, solicitat în patru cazuri extreme
Nici personalul care lucrează pe elicopterul SMURD de la Arad nu a avut o viaţă prea lejeră de Paşte. Elicopterul a fost solicitat în noaptea de vineri la un caz de comă vasculară, pacientul fiind transportat de la Deva la Timişoara. Un alt caz, tot în vinerea mare, a fost cel al unui pacient aflat în comă de gradul III care a fost transportat din Caransebeş la Timişoara.
În noaptea de duminică elicopterul a transportat de la Deva la Cluj un pacient cu infarct miocardic acut, iar în aceeaşi noapte un alt pacient care avea probleme cu inima, de la Brad la Timişoara.
În acelaşi timp, echipajul de Terapie Intensivă mobil, din municipiul Arad, a fost solicitat la 20 de cazuri. Dintre acestea, patru au constituit accidente rutiere, iar două au fost stopuri cardiorespiratorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.