Sute de arădeni au participat la „Marșul pentru viață”

0
294
????????????????????????????????????

În după-amiaza zilei de 24 martie 2018, în ajunul praznicului Buneivestiri, s-a desfășurat la Arad a șaptea ediție a Marșului pentru viață, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului.
Anul acesta, Marșul pentru viață s-a desfășurat în peste 300 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul „O lume pentru viață”! Prin aceasta organizatorii au evidențiat faptul că din ce în ce mai mulți oameni din întreaga lume conștientizează gravitatea situației avorturilor și participă la mișcările pro-viață. În Arad, organizarea a aparţinut Asociaţiei Filantropia Arad și Asociaţiei IKON. Marșul de anul acesta s-a desfășurat cu implicarea deosebită a preoților în Arad și în alte 12 localități din eparhia arădeană, unde au avut loc activități provita asemănătoare: Chişineu-Criş, Curtici, Pecica, Sântana, Ineu, Lipova, Pâncota, Săvârşin, Sebiş, Gurahonţ, Julița.
În Arad, câteva sute de credincioși s-au adunat sâmbătă, la ora 13 în piaţa Avram Iancu, de unde au plecat într-un marş spre Spitalul Matern (unde există și un Cabinet de consiliere provita al Arhi­- episcopiei Aradului), iar mai apoi spre Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” de la Podgoria.
În cadrul marșului s-au putut vedea foarte mulți copii cu icoane în mâini alături de părinți și de bunici. Pe parcursul marșului au fost cântate pricesne specifice Postului Mare, au fost făcute rugăciuni și au fost rostite mai multe îndemnuri de susținere a vieții. Alături de enoriașii lor, au stat și majoritatea preoților din comunitățile unde a fost organizat marșul.
Prezent ca de fiecare dată, în mijlocul copiilor, a părinților, a preoților și a tuturor credincio­șilor participanți la marș, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului i-a binecuvântat pe toți participanții și le-a adresat un cuvânt de întărire duhovnicească, la sosirea în fața Catedralei Arhiepiscopale.
Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, „o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane, despre efectele dezas­truoase ale avortului asupra familiei și societății și despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu”, conform comunicatului Pa­- triarhiei Române. Potrivit învăţăturii Bisericii, avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Biserica Ortodoxă Română binecuvintează şi încurajează adopţia şi îndeamnă parohiile să ajute familiile cu mulţi copii vulnerabile social și, totodată, să sus­țină educarea tinerei generații în spiritul valorilor familiei creştine tradiţionale şi să apere permanent darul vieţii umane.
Pr.cons. Gabriel Mariș – președintele Asociației
Filantropia Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.