Sute de arădeni s-au plâns la ITM că angajatorii îi pun să lucreze în regim spartan

0
319

Sute de arădeni au sesizat autoritățile pentru că patronii nu le respectă timpul de odihnă și îi obligă să muncească și de sărbători. Mulți
și-au reclamat angajatorii la Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad (ITM), după ce au îndurat un program spartan de lucru, fără repaus.
Pentru că nu respectă prevederile legale privind acordarea de repaus angajaților, ori remunerarea suplimentară pentru program de lucru prelungit, zeci de patroni de firme au fost trași la răspundere de inspectorii ITM Arad. În cazul unor societăți, situația a scăpat de sub control, astfel că, mulți dintre lucrători s-au unit pentru a lua măsuri. Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă a expus situația sanc­țiunilor și măsurilor luate în aceste cazuri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural. „Astfel, doar în luna septembrie și numai pe linia programului de muncă, acordării de repaus și zile libere, Inspectoratul Teritorial de Muncă a dat un număr de 22 de sancțiuni”, a
susținut Ecaterina Isac, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.
Durata timpului de muncă este reglementată în Codul Muncii, timpul de muncă reprezentând orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil sau ale legislaţiei în vigoare.
Durata normală a timpului de muncă este de opt ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână, conform reglementărilor în vigoare. Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de opt ore pe zi timp de cinci zile, cu două zile de repaus.
Însă există şi cazuri în care, în funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă. Trebuie totuşi respectată durata normală a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână. Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
Sute de amenzi aplicate patronilor de firme
Potrivit legiuitorului, munca prestată între orele 22.00-6.00 este considerată muncă de noapte. Salariatul de noapte reprezintă, după caz: salariatul care efectuează muncă de noapte cel puţin trei ore din timpul său zilnic de lucru și salariatul care efectuează muncă de noapte în proporţie de cel puţin 30% din timpul său lunar de lucru. În ceea ce privește acordarea de zile libere, de sărbători, Codul Muncii prevede că, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie. De asemenea, salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru. „Pe aceste probleme, de la începutul anului, ITM a aplicat 357 de
sancțiuni, în valoare totală de 93.000 de lei. Din totalul de sancțiuni, aplicate de ITM pe linia relațiilor de muncă, aceste 357 de sancțiuni reprezintă o treime din totalul sancțiunilor aplicate pentru toate neregulile. Acest lucru reflectă faptul că, o mare parte dintre angajatorii arădeni nu respectă prevederile legale în domeniu”, a declarat Ecaterina Isac, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.