Peste 1.400 de bilete de tratament în unitățile Casei Naționale de Pensii vor fi disponibile anul acesta la Arad, iar numărul celor care nu aparțin de instituție nu este comunicat încă. Repartiția locurilor la tratament balnear în complexe aparținând unor operatori economici privați se va face după atribuirea contractelor pe care aceștia le vor încheia cu Casa Națională de Pensii Publice. În consecință, deocamdată nu se știe de câte va beneficia județul nostru, situația fiind neclară la nivel de țară.

Activitatea pe domeniul distribuirii biletelor de tratament către vârstnici și asigurați a fost suspendată pe perioda stării de urgență și chiar și după. Casa Județeană de Pensii a reluat activitatea pe această parte abia de săptămâna aceasta, după ce s-a dat undă verde de la nivel central Dacă în toți anii, pensionarii asaltau instituția cu cereri pentru bilete în stațiuni balneare, acum, numărul solicitărilor este scăzut. Vârstnicii sunt precauți și de teama infectării cu covid, renunță la tratament.

Conducerea Casei Județene de Pensii Arad ne-a comunicat situația biletelor de tratament pentru unităţile de tratament din proprietatea CNPP (T.B.R.C.M.). Pe întreg anul, Aradul a primit 1.470 de bilete de tratament pentru unitățile proprii. Pentru seria din 22 iunie au fost disponibile 92 de bilete de tratament, însă nu s-au distribuit toate. „Din 92 de bilete de tratament pentru această serie, am distribuit numai 56 de bilete de tratament balnear. Cred că pensionarilor le este teamă încă pe fondul situației cu coronavirus. Seria următoare începe pe 10 iulie și așteptăm solicitări. Pensionarii pot veni în orice zi să depună solicitări pentru această serie. Cât privește celelelalte unități de tratament, încă nu am fost anunțați de câte vom dispune“, a susținut Mihaela Vasil, directorul Casei Județene de Pensii Arad.

Cele mai multe bilete sunt pentru stațiunea Moneasa, dar vârstnicii pot beneficia de un sejur pentru tratament și în 1 Mai, Geaoagiu Băi și Buziaș. În aceste satțiuni, numărul biletelor este mai mic.

Mare parte din bilete sunt cu suportarea contribuției din partea beneficiarilor. În stațiunile balneare, pensionarii și asigurații pot face tratament și recuperare pentru afecțiuni reumatice, boli neurologice sau degenerative.

Recomandările redacției