Sute de concurenţi din şase ţări vor participa la concursul internaţional „Ghiocelul de Argint”

0
181

ghiocelPalatul Copiilor Arad organizează, în perioada 4-6 aprilie, Festivalul Internaţional de dans și muzică „Ghiocelul de Argint”. Competiția, aflată la a XXI ediție, este organizată sub egida Ministerului Educaţiei și cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad. Deschiderea evenimentului va avea loc sâmbătă, 5 aprilie, la Teatrul Clasic Ioan Slavici, începând cu orele 10. „Sunt în jur de 700 de participanți. Toți sunt foarte bine pregătiți și vor face tot posibilul să impresioneze cât mai mult juriul și publicul. Invităm cu drag arădenii la această compețiție pentru a-i susține pe concurenți”, a spus Ioana Lung, directorul Palatului Copiilor. Invitații speciali ai evenimentului sunt Claudia Iuga și Quaternion. Cunoscuta solistă va face parte și din juriul competiției.

Desfășurarea concursului

Concursul de dans va debuta la orele 10.15, după festivitatea de deschidere, la Teatrul Ioan Slavici. Competiția de canto va fi găzduită de Teatrul de Marionete tot sămbătă, 5 aprilie, începând cu orele 11. La festival se vor întrece copii din peste 20 de județe din țară și şase țări (Macedonia, Serbia, Bosnia, Republica Moldova, Ucraina și Bulgaria).

„Pentru organizarea acestui eveniment Palatul Copiilor Arad are ca parteneri și sponsori: Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Primăria Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Teatrul Clasic Ioan Slavici, Universitatea de Vest Vasile Goldiş, Galeria Arad, Selgros. Toţi concurenţii vor primi diplome şi medalii, iar cei care vor urca pe podium vor fi răsplătiţi în plus cu cupe“, ne-a declarat Manuela Codrean, purtătorul de cuvânt al Palatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.