Cel puţin 29 de persoane au murit în urma uraganului Michael, în timp ce echipele de intervenţie sapă printre dărâmături pentru a da de urma a sute de persoane care au fost date dispărute în Florida, la aproape o săptămână după ce furtuna a distrus comunităţi întregi, relatează Reuters.

Uraganul Michael a lovit zona de coastă din nord-vestul Floridei miercurea trecută, cu vânturi susţinute de până la 250 km pe oră şi case distruse.

Una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit vreodată zona continentală a Statelor Unite a ucis 20 de persoane în Florida, cinci în Virginia, trei în Carolina de Nord şi una în Georgia, potrivit rapoartelor oficiale obţinute de Reuters.

Matthew Marchetti, cofondatorul unei companii de intervenţii din Houston, care a avut sute de voluntari pe teren, a declarat că se aşteaptă ca numărul morţilor să crească pe măsură ce serviciul de telefonie este restabilit şi drumurile sunt deblocate.

Echipele de salvare trimise de organizaţia de voluntari au căutat mai mult de 1.135 de oameni din Florida, care au pierdut contactul cu prietenii şi familia.

Majoritatea celor care sunt daţi dispăruţi provin din oraşul Panama, mulţi dintre ei fiind în vârstă, cu dizabilităţi, săraci sau care locuiesc singuri, a spus Marchetti.

În apropierea oraşului Mexic, un alt oraş de coastă cu greu lovit de Florida Panhandle, unde angajaţii de salvare folosesc câini pentru a căuta trupuri îngropate în resturi, numărul persoanelor dispărute a scăzut la trei marţi, a declarat Rex Putnal, consilier municipal. Cu o zi mai devreme, a fost mai mult de 30 de ani.

Oraşul de 1200 de locuitori a raportat două decese.

Recomandările redacției