Sute de elevi arădeni sunt angrenaţi într-o campanie de educaţie sexuală

0
494

Elevii arădeni vor fi angrenaţi într-o campanie pe teme de sănătate şi educaţie sexuală. Este vorba de campania „Educaţie pentru o viață responsabilă în rândul adolescenţilor“, iniţiată de Direcția Generală de Asistență Socială Arad

În campanie sunt cuprinse 20 de licee și școli din municipiu și județ. Mesajele campaniei  vor ajunge la un număr de 400 de elevi .

Astfel, în funcție de vârsta elevilor vor fi abordate teme ce țin de educația sexuală, specialiștii DGASPC Arad le vor vorbi copiilor despre metodele contraceptive, planificare familială, promovarea unei vieți sănătoase, dar și despre prevenirea bolilor cu transmitere sexuală.

Fiecare elev va primi și câte un pliant cu informații utile despre ce înseamnă educația sexuală, fiind distribuite 400 de pliante și materiale informative.

În paralel va continua şi campania „Prevenirea sarcinii nedorite și reducerea numărului de copii abandonați” desfășurată de DASPC Arad în parteneriat cu Fundația SERA România, campanie care a început în luna iunie a acestui an. Această campanie urmăreşte scăderea incidenței sarcinii nedorite în rândul adolescentelor, reducerea numărului de copii abandonați/instituționalizați; reintegrarea socială, familială, școlară și profesională a femeilor care intră în categoria beneficiarilor proiectului; creșterea gradului de implicare a comunității locale și a celorlalte instituii ale statului.

Specialiștii DGASPC Arad desfășoară în perioada acestui proiect, activități de consiliere psihologică și socială; educație sexuală și contraceptivă; planning familial, suport și orientare.De la începutul campaniei au fost consiliate peste 240 de femei, care au beneficiat și de transport gratuit la medicii de familie sau cabinetele de planificare familială, iar aproape 100 dintre acestea au hotărât să aleagă o măsură contraceptivă.„Intitulată sugestiv «Fă copii, doar dacă ai loc și pentru ei în viața ta!» campania de prevenire a sarcinii nedorite a fost promovată  în toate primăriile din județul Arad, de asemenea în cabinetele medicilor de familie care au fost deschiși la colaborarea cu instituția noastră pe acest proiect.  Au fost împărțite peste 300 de pliante cu informații despre acest proiect și au fost distribuite materiale utile persoanelor care au participat atât la consilierea de grup cât și la consiliere individuală. Cu această ocazie au fost înnoite și  semnate convenții de parteneriat cu toate cabinetele de planificare familială din județul Arad, cu reprezentanții cărora putem spune că avem o bună colaborare cu acestea“, a susţinut Erika Stark, director general DGASPC Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.