Sute de elevi au absentat la simularea Evaluării Naționale

0
378

Simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a  2018 – proba  Limba și literatura română s-a  desfășurat în 110 centre.
Din totalul de  3.626 de elevi înscrişi la simulare, au fost prezenţi 3.294 elevi, 332 elevi fiind absenți. Nu a fost eliminat nici un elev, nu s-a semnalat niciun incident. Scopul simulărilor este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile și standardele examenelor cât și, pe de altă parte, facilitarea unei ana­lize pertinente a nivelului de pregătire al elevilor. „Menționăm faptul că au existat câteva cazuri speciale: la Școala Gimnazială Șilindia au fost mici probleme cu descărcarea subiectelor dar care s-au rezolvat în timp util, apelându-se la varianta de rezervă conform precizărilor din metodologie, iar la Școala Gimnazială Fântânele –  susținerea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a  2018 – proba  Limba și literatura română a început mai târziu”, a declarat inspectorul şcolar general, Claudius Maldin.
Și proba de matematică a decurs în condiții normale, fără niciun incident. Au fost prezenţi 3.290 elevi, 362 elevi fiind absenți, dar trebuie spus că nu a fost eliminat nici un elev.
Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea iar notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog, doar în situaţii excepţionale în baza unei cereri scrise de către cei interesaţi.
(I.P.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.