Sute de firme arădene au intrat în faliment, în patru luni ale anului

0
257

Stres

Nici 2014 nu este un an prea bun pentru întreprinzători. De la începutul anului şi până la începutul lunii mai, sute de firme arădene au pus lacăt la intrare. Datele oficiale de la Oficiul pentru Registrul Comerţului (ONRC) arată că, faţă de anul trecut, numărul falimentelor este uşor mai mic însă, în continuare, sute de agenţi economici îşi închid afacerile neputând să şi le menţină pe linia de plutire.
Falimentul a lovit aproape 250 de firme din judeţul nostru, în intervalul ianuarie – aprilie 2014, conform situaţiei Oficiului pentru Registrul Comerţului. În aceeaşi perioadă din 2013, numărul falimentelor a fost mai mare cu câteva zeci. Tot în acest interval, alte 205 societăţi şi-au suspendat activitatea, numărul acestora fiind în scădere faţă de anul precedent.
La capitolul radieri, numărul este unul mare, ONRC înregistrând în judeţul nostru 598 de astfel de proceduri, în patru luni ale anului. Anul trecut, în acelaşi interval de timp se înregistraseră aproape 750 de radieri. De asemenea, tot în această perioadă a anului acesta s-au înregistrat 121 de dizolvări de firme.
Totuşi, Aradul nu este pe atât de lovit de insolvenţă, precum unele judeţele vecine. Spre exemplu, Bihorul are anul acesta, de două ori mai multe firme intrate în faliment decât Aradul.
În primele patru luni ale acestui an au fost înregistrate 890 de înmatriculări, din care, 472 de societăţi cu răspundere limitată (SRL) şi 238 de persoane fizice. Faţă de anul trecut, numărul afacerilor nou începute a scăzut.
Anul trecut, 700 de firme şi companii arădene au intrat în insolvenţă, potrivit evidenţelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).
Act- faliment – 4.6.14- Potrivit ONRC, aproape 250 de firme din judeţ au falimentat în patru luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.