De anul trecut, de când au fost realizate primele intervenții gratuite pe cord la Spitalul Județean, Labordatorul de Cardiologie Intervențională a avut sute de intervenții.

Laboratorul de Cardiologie Intervențională, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este una dintre investițiile majore din domeniul medical ale Consiliului Județean. Potrivit ultimelor date, de la deschiderea acestuia, în 13 august 2019 au fost realizate 576 de intervenții.

,,Bolile cardiovasculare reprezintă una dintre principalele cauze de morbiditate și mortalitate din județul nostru. La sfârșitul anului trecut am integrat în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad un Laborator de Cardiologie Intervențională, care în prezent se numără printre primele 5 cele mai moderne din România. De curând, am cumpărat un ecocardiograf care îmbunătățește cu 80% diagnosticarea afecțiunilor cardiace și ne ajută să diagnosticăm la Arad afecțiuni ale miocardului înainte ca pacientul să prezinte o simptomatologie clinică. Am realizat investiții importante, dar nu ne oprim aici! Extindem și dotăm cu aparatură performantă secția de Cardiologie, din fonduri europene, în cadrul unui proiect transfrontalier România-Ungaria. Concret, îmi doresc să văd cât mai degrabă că Secția de Cardiologie funcționează la capacitate maximă, ocupând toate spațiile de la etajul 5 al Spitalului Județean. Practic, în urma acestei investiții, dezvoltăm la Arad una dintre cele mai moderne secții din vestul țării cu finanțare de la Consiliul Județean”, a susținut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Intervențiile medicale care se execută în cadrul Laboratorului de Cardiologie Intervențională sunt angiografia cu implant de stent, coronariană sau periferică.

Afecțiunile cardio-vasculare ocupă un loc de vârf în solicitările pentru ambulanță, la nivel de Arad.

Recomandările redacției