În primăvară, Consiliul Județean dă start lucrărilor la drumurile județene, în jur de 300 de kilometri fiind în planul de investiții. CJA anunță că anii 2018, 2019 și 2020 vor fi ani de șantiere în județul Arad, iar la finalul lor o mare parte din rețeaua de drumuri județene va fi reabilitată! Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, și de vicepreședintele Sergiu Bîlcea.
Președintele Iustin Cionca a semnat la sfârșitul săptămânii trecute, la București, contractele de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru două drumuri județene: Sânmartin-Olari- Caporal Alexa, respectiv Nădab-Seleuş. Al treilea contract, pentru drumul Bârsa-Moneasa-limită ju­deţ Bihor va fi semnat în perioa-  da imediat următoare. „Valoarea celor trei contracte este de 170 de milioane de lei, iar lungimea drumurilor județene modernizate prin PNDL va fi de aproximativ 71 km. Consiliul Județean Arad a depus prin Programul Național de Dezvoltare Locală șapte proiecte de finanțare pentru modernizarea a aproximativ 9% din rețeaua de drumuri județene, 148 km, în va­- loare totală de 317,3 milioane de lei. Regret că Guvernul a refu­zat să finanțeze modernizarea/ reabilitarea următoarelor drumuri județene: Berzovia-Bu­ziaș-Lipova, Gurahonț-Buteni, Tauț-Târnova, Mișca-Apateu-Be­rechiu. Vă reamintesc că la alocarea de sume prin PNDL de către Guvern, județul Arad a primit 1576 lei/locuitor și este printre ultimele județe, pe locul 34, în clasamentul național”, a declarat președintele Consiliului Județean.
„Aradul nu se va complace…”
De asemenea, vicepreședintele Sergiu Bîlcea a ținut să precizeze că strategia pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, anunțată în anul 2017, va produce realizări concrete în 2018. „Investim peste 34 de milioane de lei în reabilitarea drumurilor jude­țene în acest an, care se adaugă la alte sume atrase din fonduri europene și guvernamentale. Am încercat să aducem cât mai mulți bani în investiții, pentru că avem nevoie de infrastructură de calitate și pentru că investițiile ajută economia, con­- tribuie la crearea de noi locuri de muncă. Din fonduri proprii, vom lucra anul acesta la drumurile Neudorf – limită de județ Timiș, Pâncota – Seleuș, Nădlac – Pereg, Dorobanți – Macea și Grăniceri – Pilu. Ultimele trei sperăm să le finalizăm chiar anul acesta. Am alocat fonduri pentru cofinanțarea drumului județean important Arad – Șiria – Buteni, care va fi realizat în principal din fonduri europene obținute de Consiliul Județean Arad. De asemenea, am alocat fonduri pentru cofinanțarea lucrărilor la drumurile județene finanțate prin PNDL, Sânmartin – Olari – Caporal Alexa, Bârsa – Moneasa – limită de județ Bihor și drumul Nădab – Seleuş, finanţat prin PNDL. Realizăm astfel un pas important pentru realizarea strategiei noastre pentru drumurile județene. Se poate observa că investim în toate zonele județului, pentru a realiza legături corecte între principalele localități, pentru un transport civilizat și o infrastructură care să sprijine economia locală. În condițiile în care Guvernul PSD a tăiat masiv fondurile Aradului pentru investiții, pu­tem spune că am reușit să alocăm sume importante pentru investiții și în anul acesta. Aradul nu se va complace niciodată în situația de a sta pe loc!“, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Recomandările redacției