Sute de lucrări, expuse la Salonul Internaţional de Artă Fotografică al FotoClubPro Arad

0
260

Peste 700 de lucrări din zeci de țări au fost expuse în cadrul Salonului Internaţional de Artă Fotografică al FotoClubPro Arad.
Expoziția vernisată anul acesta a ajuns la a IV-a ediție, fiind înscriși artişti fotografi din 27 de ţări de pe cinci continente.
Salonul s-a derulat sub dublu patronaj, atât al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP) cât şi al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), ceea ce a dus la dublarea premiilor: s-au acordat medalii şi menţiuni atât din partea FIAP cât şi a AAFR.  Totodată salonul s-a derulat în parteneriat cu Centrul Cultural Judeţean Arad.
De menționat că, la evenimentul organizat la Sala Clio, au fost prezenţi mai mulţi câştigători ai salonului inclusiv, câşti­gătorul medaliei de aur FIAP, la secţiunea  color, bronz FIAP sec­țiunea monocrom, Brian Hopper, un artist-fotograf din Irlanda. Alături de el, dintre participanţii la salon au mai fost prezenţi la vernisaj: Stelian Acea (Timişoara), câştigătorul medaliei de aur FIAP, secţiunea monocrom, bronz FIAP secțiunea color, Adela Lia Rusu (Oradea), care a obţinut trei premii: medalia de argint de la FIAP, secţiunea color, argint FIAP de la secţiunea monocrom şi argint AAFR la secţiunea color. Premiile celorlalţi câştigători vor fi expediate prin poştă alături de albumul Salonului Internaţional de Artă Fotografică.
Expoziţia salonului a fost vernisată de către  preşedintele FotoClubPro Arad, Nelu Scripciuc, alături de Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, Bujor Buda, preşedintele onorific al Asociaţiei Pro Urbe Arad, Teodor Radu Pantea, reprezentant al juriului salonului şi Călin Andra, vice-preşedinte FotoClubPro Arad. Cei pre­- zenţi la vernisaj au avut parte şi de momente muzicale, susţinute de către folkistul arădean Nelu Pitic şi de către tânărul violonist Mirel Ştef din Oradea.
Preşedintele FotoClubPro Arad, Nelu Scripciuc a declarat:  „Ne bucurăm că la această ediţie a Salonului Internaţional organizat de asociaţia noastră au participat artişti fotografi din 27 de ţări cu peste 700 de fotografii, faţă de ultima ediţie când am avut doar cinci ţări participante. Trebuie să spunem că este primul salon-concurs din Arad, care se organi­- zează sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică ceea ce aduce un plus valoare clubului nostru”.
Expoziţia poate fi vizitată până la finalul lunii ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.