Sute de manifestanţi la Paris, în sprijinul refugiaţilor şi împotriva stării de urgenţă

0
235

Sute de persoane au defilat duminică după-amiază la Paris, în sprijinul refugiaţilor şi pentru a denunţa starea de urgenţă, în pofida interdicţiei de a manifesta în regiunea Ile-de-France, impusă de prefectura poliţiei după atentatele de la Paris din 13 noiembrie, relatează Mediafax.

Manifestanţii, care au plecat din piaţa Bastiliei, au sosit în piaţa Republicii încadraţi de un important dispozitiv al poliţiei stare de urgenţă, stat poliţienesc! Nu ne vor lua dreptul de a manifesta, au scandat manifestanţii.

Acest miting, interzis din cauza stării de urgenţă decretate după atentatele de la 13 noiembrie şi prelungită pentru trei luni de Parlament, era prevăzut iniţial pentru dreptul la adăpost al refugiaţilor, a amintit acest manifestant.

El se declară îngrijorat că Franţa îşi închide frontiereleşi de amalgamul făcut între terorişti şi refugiaţi, făcând referire la faptul că unii dintre autorii atentatelor de la Paris sunt suspectaţi că au sosit din Siria în Franţa amestecându-se printre imigranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.