Sute de misiuni pentru jandarmii arădeni

0
330

Vineri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, în cadrul unei conferințe de presă, a fost prezentat raportul de activitate din perioada 01.09-26.10.2017, dar și activitățile propuse pentru perioada următoare, pe linia misiunilor de ordine și siguranță publică, precum și paza și protecția instituțională.  În perioada analizată au fost executate 64 misiuni de asigurare a ordinii publice, având ca obiectiv creşterea climatului de siguranţă civică a cetăţeanului şi prevenirea criminalităţii stradale. În cooperare cu Poliția au fost executate 703 misiuni de menținere a ordinii publice, fiind folosiți, în medie, 13  jandarmi zilnic, atât în municipiu cât și în județul Arad – în mediul urban: 565 jandarmi; în mediul rural: 138 jandarmi. În cooperare cu I.T.P.F. Oradea, în zona punctului de trecere a frontierei Nădlac II, au fost executate 56 misiuni, unde au fost folosiți 112 jandarmi. În această perioadă jandarmii au ajutat la descoperirea a 29 imigranți, care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat.  De asemenea, în Stațiunea balneoclimaterică Moneasa au fost executate zilnic misiuni de menținere a ordinii publice pe traseele turistice și în stațiune, fiind folosiți 2 jandarmi pe zi.

Amenzi de 72.750 de lei

În această perioadă au fost întocmite acte de sesizare pentru un număr de 35 infracțiuni ocazie cu care au fost identificați 39 autori și au fost aplicate 307 sancțiuni contravenționale în valoare de 72.750 lei. Dintre infracțiunile constatate independent, amintim: 4 infracțiuni de furt, 2 de distrugere, 11 de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, o infracțiune de tâlhărie, trei infracțiuni de lovire sau alte vionțe.

În misiunile executate în cooperare cu Poliția, s-au constatat 27 infracțiuni cu 23 autori. Totodată în perioada analizată efectivele inspectoratului au ridicat în vederea confiscării și predării organelor abilitate 4.400 fire de țigarete (210 pachete de țigări), iar valoarea totală a bunurilor ridicate în vederea confiscării, provenite din contravenții și infracțiuni este de 12.583 lei.

Misiuni de pază și protecție

Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad cu efectivele din subordine execută misiuni de pază si protecție instituțională la 24 obiective de importanță pentru activitatea statului. Începând cu data de 18.10.2017, având în vedere desfășurarea alegerilor locale parțiale din luna noiembrie, jandarmii asigură protecția Biroului Electoral de Circumscripție din localitatea Bocsig, cu un efectiv de 2 jandarmi/zi. Misiunea jandarmilor este de a asigura măsurile de ordine înainte, pe timpul și după alegerile locale parțiale.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, desfășoară activități de selecționare candidați, care vor să urmeze școli militare ale Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere faptul că, în premieră, s-a introdus o sesiune de admitere în luna ianuarie 2018. În acest sens, oferta de școlarizare este generoasă, fiind scoase la concurs 700 locuri atât pentru femei cât și bărbați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.