Sute de misiuni pentru pompieri, în ianuarie

0
574

În luna ianuarie, Centrul Operaţional Judeţean prin Compartimentul Monitorizare Situaţii de Urgenţă şi Dispecerat al ISU Arad a recepţionat 828 apeluri în sistemul unic 112.

Din cele 807 apeluri, 44 au solicitat intervenţia subunităţilor pentru stingerea incendiilor. Din cele 44 de incendii la 36 au intervenit subunităţile ISU Arad iar la 8 incendii Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

S-a intervenit în 7 situaţii de urgenţă care necesitau descarcerare, 14 misiuni de asistenţă a persoanelor, o misiune de salvare animale, o misiune de asigurare a zonei în vederea evitării producerii altor situaţii de urgenţă, o misiune de asigurare a unor evenimente publice de amploare care pot produce situaţii de urgenţă, o misiune de protecţie a mediului şi 9 alte tipuri de misiuni.

Modulele SMURD  au desfăşurat 724 misiuni de acordare a primului ajutor medical prespitalicesc. Din cele 724 misiuni, echipajele ISU Arad au desfăşurat 610 intervenţi iar SMURD Nădlac 114.

În 7 cazuri echipajele au fost întoarse din drum, în 18 cazuri în momentul sosirii echipajelor nu a mai fost necesară intervenţia iar în 3 cazuri alertele au fost false.

Pentru testarea şi îmbunătăţirea capacităţii de conducere, coordonare şi desfăşurare a intervenţiei au fost executate 7 exerciţii cu forţe şi mijloace în teren iar pentru o mai bună cunoaştere a obiectivelor, căilor de acces şi a surselor de alimentare cu apă subunităţile au executat 8 recunoaşteri în obiective din raioanele de intervenţie.

Repartizate pe subunităţii intervenţiile s-au desfăşurat astfel: Detaşamentul de Pompieri Arad – 464; Detaşamentul de Pompieri Ineu – 106; Detaşamentul de Pompieri Sebiş – 57; Secţia de Pompieri Bârzava – 37.

Tot în luna ianuarie, ofiţerii şi subofiţerii inspectiei de prevenire şi compartimentului avizare/autorizare au desfăşurat mai multe controale.

S-au executat 32 de controale, pe timpul acestora fiind constatate 115 deficienţe. Au fost aplicate 94 avertismente şi 21 sancţiuni contravenţionale în valoare de 102.501 lei.

Pe timpul controalelor au fost desfăşurate 14 exerciţii de evacuare.

Au fost emise 13 avize şi 8 autorizaţii de securitate la incendiu, 4 puncte de vedere pentru PUZ şi PUG şi a fost acordată asistenţă tehnică de specialitate pentru 72 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.