În luna mai, Centrul Ope­raţional Judeţean al Inspectoratului pentru Si­tuaţii de Urgenţă „Va­sile Goldiş” al judeţului Arad, prin Compartimentul Monitorizare Situaţii de Urgenţă şi Dispecerat a re­cepţionat 592 apeluri dintre care 516 s-au materializat în intervenţia forţelor profesioniste şi 60 a Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.
Subunităţile inspectoratului, au intervenit pentru stingerea a 36 incen­- dii, șapte operaţiuni des­carcerare, o intervenţie pentru salvarea animale­lor din medii ostile vieţii şi o operaţiune de asanare a muniţiei sau elementelor de muniţie ră­- mase neexplodate. Au mai fost desfăşurate nouă misiuni de asigurare a unor evenimente publice de amploare care pot ge­nera situaţii de urgenţă, 13 de asistenţă a persoanelor, două de asi­gurare a zonei potenţial generatoare de situaţii de urgenţă şi nouă alte intervenţii.
Echipajele SMURD au desfăşurat 429 misiuni de acordare a asistenţei medicale. Detaşamentul de Pompieri Arad cu cele două puncte de lucru, Vladimirescu şi Curtici a executat 298 misiuni. Deta­- şamentul de Pompieri Sebiş cu Garda de Intervenţie nr.1 Sebiş şi Garda de Intervenţie nr.2 Gurahonţ 101 misiuni. Detaşamentul de Pompieri Ineu cu Garda de Intervenţie nr.1 Ineu şi Garda de Intervenţie nr. 2 Chişineu Criş a executat 69 misiuni. Secţia de Pompieri Bârzava cu Garda de intervenţie nr.1 Bârzava şi Garda de intervenţie nr.2 Birchiş a desfășurat 48 misiuni.
Serviciile Voluntare au acţionat pentru stingerea unui număr de opt incendii, o intervenţie de eliminare a efectelor fenomenelor meteorolo­gice periculoase şi 51 intervenţii de tip SMURD, desfăşurate de către SVSU Nădlac şi SVSU Vinga.
(C.G.)

Recomandările redacției