Sute de misiuni şi controale desfăşurate de cadrele ISU Arad în octombrie

0
255

În luna octombrie, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad au executat 577 misiuni de intervenţie. Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au desfăşurat 95 misiuni de intervenţie singure dintre care 3 pentru stingerea incendiilor şi 88 misiuni de tip SMURD. Pe timpul desfăşurării celor 88 misiuni SMURD a serviciilor voluntare au fost asistate 89 persoane din care 11 copii şi 78 adulţi. S-a intervenit pentru stingerea unui număr de 30 de incendii, 14 misiuni de asigurare a unor evenimente publice de amploare ce pot genera situaţii de urgenţă, 2 misiuni pirotehnice, 12 de asistenţă a persoanelor, 2 salvări de animale, asigurarea zonei de producerea probabilă a unei situaţii de urgenţă 1 misiune, 3 alte tipuri de intervenţii.

Echipajele S.M.U.R.D s-au deplasat la 513 de urgenţe medicale unde au fost asistate 527 persoane dintre care 69 copii şi 458 adulţi. În 5 cazuri echipajele au fost întoarse din drum iar în 14 cazuri nu a mai fost necesară intervenţia în momentul sosirii forţelor.

Controale la securitatea la incendiu

Activităţile desfăşurate de cadrele Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă V. Goldiş Arad pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă în luna octombrie au fost sub forma controalelor, în număr de 133 (din care 26 controale inopinate). Neregulile constatate pe timpul controalelor au fost 289 (233 securitate la incendiu şi 56 protecţie civilă) din care 34 au fost soluţionate pe timpul controlului (26 în domeniul securităţii la incendiu, 8 protecţie civilă).  Dintre cele 289 nereguli constatate au fost sancţionate 270 nereguli astfel: 238 avertismente  (186 securitate la incendiu şi 52 protecţie civilă); 32 amenzi în cuantum de 21.300 lei (din care 2 amenzi de protecţie civilă în cuantum de 1.000 lei).  Din totalul deficienţelor constatate/soluţionate/sancţionate în luna octombrie, la cele 26 controale inopinate au fost constatate un număr de 66 deficienţe privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă, din care au fost soluţionate pe timpul controalelor 2 şi sancţionate 66. Din cele 66 sancţiuni, au fost aplicate 51 de avertismente 15 amenzi în cuantum de 10.200 lei.

Principalele nereguli sancţionate sunt: neasigurarea utilizării, verificării, întreţinerii şi reparării mijloacelor de apărare împotriva incendiilor cu personal atestat, conform instrucţiunilor furnizate de proiectant; neasigurarea lăţimii libere necesară pentru trecerea fluxurilor de evacuare; exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, corpuri de iluminat neprotejate corespunzător în încăperi cu risc de incendiu.

Acţiuni de informare preventivă

Alte acţiuni şi activităţi de informare preventivă desfăşurate în luna octombrie au fost: instructaj cu voluntarii SVSU; instructaj cu preşedinţii CLSU şi şefii COAT; activităţi dedicate zilei de 13 Octombrie – „Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului la Dezastre Naturale”; activităţi ale Caravanei SMURD Arad; promovarea campaniilor naţionale „RISC”, „FOC”, „Nu tremur la cutremur”;

O categorie importantă de pregătire a fost aceea prin exerciţii, astfel în octombrie 2016 au fost desfăşurate  după cum urmează: exerciţii de alarmare – evacuare în unităţile de învăţământ – 9: Liceul Ion Buteanu Gurahonţ, Şcoala Gimnazială Ususău, Şcoala Gimnazială Frumuşeni – 3 locaţii, Şcoala Gimnazială Conop – 4 locaţii; lecţii deschise de informare preventivă în unităţile de învăţământ şi instruiri pe timpul controlului – 1: Grădiniţa PN 24 Arad; promovarea campaniilor naţionale „RISC”, „FOC”, „Nu tremur la cutremur”, „Vreau să fiu Voluntar”; 2 exerciţii de management şi gestionare a situaţiilor de urgenţă – exerciţiu „TRENUL 2016” – Managementul situaţiei de urgenţă produse în urma unui accident feroviar major pe Coridorul IV Pan European în municipiul Arad, Exerciţiu „EXPLOZIA 2016” – Managementul situaţiei de urgenţă produse de un incendiu utmat de o explozie la depozitul de azotat de amoniu pe amplasamentul SEVESO SC AGRIGROS SRL Arad; exerciţiu alarmare publică – Exerciţiu alarmare publică  cu CLSU Şiştarovăţ – fenomene meteo periculoase; 2 Exerciţii cu SPSU la S.C. Dual CP R.L. Arad,  SPSU Selgros Arad; 14 Exerciţii de alarmare a SVSU : Gurahonţ, Ususău, Brazii, Şiştarovăţ, Livada, Arad, Zăbrani, Dezna, Grăniceri, Tauţ, Frumuşeni, Bârzava, Dieci, Conop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.