Sute de nereguli privind securitatea la incendiu, la Arad

0
335

Cadre ale ISU au făcut mai multe controale privind securitatea la incendiu la operatori economici și instituții, unde au descoperit sute de nereguli. În luna februarie, ofițerii și subofițerii inspecției de prevenire au desfășurat mai multe activități. Pe linie de avizare sau autorizare, au fost emise 22 avize de securitate la incendiu și au fost respinse 4. Totodată, a fost emisă o autorizație și respinsă o cerere.

Au fost emise 50 puncte de vedere privind necesitatea obținerii autorizației de securitate la incendiu și 10 puncte de vedere privind PUZ, PUG, PUD.

În ceea ce privește inspecțiile, au fost făcute 62 de controale dintre care 8 inopinate, la 52 de operatori economici, 7 instituții și 3 localități. În urma controalelor, au fost constatate nu mai puțin de 271 de deficiențe și au fost aplicate 239 avertismente. Cele 28 de amenzi aplicate, în urma controalelor, au fost în cuantum de 80.201 de lei.

La capitolul informare preventivă, pompierii au făcut 64 de exerciții și au desfășurat 94 de instruiri.

În 28 februarie s-a desfășurat, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean cel mai mare exercițiu de alarmare în caz de cutremur, fiind angrenate toate școlile din județul Arad și aproximativ 60.000 de elevi, profesori și personal nedidactic.

Pe timpul exercițiului, au fost reverificate și mijloacele de înștiințare alarmare din județ, 166 sirene din care 156 sunt operative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.