Sute de oameni s-au adunat la evenimentul Lipova Symphonic City

1
524

Evenimentul Lipova Symphonic City a adunat vineri seara, un număr considerabil de iubitori de muzică, la Basilica Maria Radna.
Fiind a treia ediție, succesul nemărginit s-a putut observa în numărul impresionant de aproximativ 500 de participanți, care au fost impresionați de atmosfera incendiară de vineri seara.
Lipova Symphonic City este un concept de spectacol muzical în aer liber, cu program de muzică simfonică, de operă, pop-opera, balet și muzică de film, care se desfășoară într-un spațiu neconvențional și totodată spiritual, recunoscut în vestul țării, Basilica Maria Radna. Evenimentul a fost organizat și susținut de către Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad, fiind implicată și Primăria Lipova. Acest concert de anvergură a avut ca scop de a promova muzica cultă în diversitatea și complexitatea ei și totodată, de a prezenta un spectacol muzical atractiv și în același timp educativ pentru publicul larg.
Cu mic, cu mare, spectatorii au venit cu entuziasm și nerăbdare pentru a-i vedea pe invitații speciali, consacrați în muzica de operă, pop-opera și muzica usoară. Aceștia au fost tenorul Vlad Miriță și baritonul Iordache Basalic, împreună cu solistul central al acestei ediții Marcel Pavel, care au uimit publicul cu piese dintr-un repertoriu divers, precum: Frumoasa mea, Copacul, Funiculi funicula sau You raise me up. De asemenea, au fost prezenți și doi artiști soliști arădeni, soprana Diana Birta și baritonul David Buzgău, care au deschis ediția din acest an cu arii și duete celebre precum Habanera și Toreador din opera Carmen de Georges Bizet, duetul Lippen Schweigen din opereta Văduva Veselă de Franz Lehar, mult așteptata Ave Maria din opera Otello de Giuseppe Verdi și multe altele de acest gen.

 

Suportul muzical-instrumental a fost susținut de către Orchestra Filarmonicii Arad și artiști instrumentiști colaboratori, dirijor și director artistic Dan Crișan.
Lipova Symphonic City este un eveniment adresat tuturor iubitorilor de muzică, având ca scop descoperirea și apropierea de valorile artei muzicale prin genul vocal-simfonic.
Evenimentul a început în 2018, după care a mai avut loc în 2019, iar în 2020 s-a sistat având în vedere contextul pandemic„ a declarat consilierul local Cristian Salașan.
Aflându-ne în continuare într-o perioadă dificilă de pandemie, evenimentul s-a desfășurat ușor diferit față de anii anteriori, când totul funcționa normal: „Având în vedere că evenimentul se ține în interior, am luat măsuri de precauție, de distanțare socială, de purtare a măștii în interior „ a mai declarat acesta.
La acest minunat eveniment și-a făcut prezența și primarul Lipovei, Florin Pera, care a fost profund mișcat de succesul acestei ediții.
M-am bucurat împreună cu cetățenii de acest concert. Este un eveniment frumos” a declarat primarul.
„Îmi pare bine să văd că ne-am strâns într-un număr destul de mare în această seară la Lipova, la Basilica Maria Radna” a mai adăugat acesta.
Din cauza condițiilor nefavorabile, evenimentul s-a mutat în interiorul Mănăstirii, evenimentul fiind inițial conceput în open air.
„ Era, așa cum au vrut și organizatorii, poate mult mai plăcut dacă putea să se desfășoare în open air. Eu mă simt extrardinar, emoțiile încă nu s-au finalizat, cred că toată lumea a simțit același lucru, muzica a trecut prin noi și ne-a unit pe toți, ne-a încălzit sufletele” au fost cuvintele lui Florin Pera.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.