Sute de oferte de angajare, în țară și peste graniță, prin AJOFM

0
247

Aproape 30.000 de oferte de angajare au fost anunțate la Agenția de Ocupare a Forței de Muncă, la nivel național. De asemenea, prin rețeaua Eures de ocupare a ANOFM, firmele de peste graniță pun la bătaie alte sute de oferte de lucru. În prezent, șomajul este scăzut iar companiile sunt în deficit de personal. 

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 29.464 locuri de muncă la nivel de țară. La nivel de Arad sunt anunțate sute de oferte de angajare.

Cele mai multe locuri de muncă oferite sunt pentru: lucrător comercial, agent de securitate, muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, muncitor necalificat în industria confecţiilor, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli, confecţioner asamblor, manipulant mărfuri. Există și oferte de lucru pentru cei cu studii superioare, precum pentru ingineri sau economiști.

Oferta locurilor de muncă la nivel național poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro),

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 634 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Spania – 500 locuri de muncă pentru: muncitor în agricultură; Norvegia – 43 locuri de muncă pentru: bucătar/ preparator pizza, farmacist, instalator, lucrător în producţie, mecanic auto, mecanic semiremorci, lucrător în fermă, operator servicii, tinichigiu auto, vopsitor auto; Germania – 39 locuri de muncă pentru: asistent stomatologie, bucătar, cameristă/roomboy, mecanic de locomotivă; Olanda – 26 locuri de muncă pentru: muncitor necalificat în grădinărit şi horticultură, lucrător în seră de flori; Finlanda – 18 locuri de muncă pentru: operator CNC, croitor industrial/tapiter, muncitor constructor și Suedia – opt locuri de muncă pentru: mecanic auto, vopsitor auto;

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă în reteaua EURES pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/eures, sau se pot prezenta la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Anunțăm arădenii că, Bursa locurilor de muncă, anunțată initial de cotidianul nostru, pentru data de 6 martie, nu se va organiza, potrivit ultimelor informații primite de la AJOFM Arad. În acest an, bursa pentru arădence nu se ține, cel puțin nu în luna martie a anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.