Sute de persoane în izolare la domiciliu, în județul Arad

0
3782

Deși multe dintre restricțiile instituite în starea de urgență și în starea de alertă au fost ridicate, mai multe persoane cu precădere dintre cele care au venit în țară din zone cu risc de transmitere a bolii Covid-19 sunt încă obligate să stea în izolare la domiciliu sau în centrele de carantină puse la dispoziție de autorități. În județul Arad, în centrele de carantină erau cazate, azi dimineață la ora 9.00, 52 de persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 1471. În ceea ce privește persoanele izolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 620, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de izolare la domiciliu este 9816.

Polițiștii arădeni, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali acționează integrat în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, pe parcursul zilei de marți, 30.06.2020, polițiștii arădeni au verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 633 persoane și 8 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate.

În contextul stării de alertă, poliţiştii arădeni au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, cu valoarea totală a amenzilor de 5.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi a Hotărârilor Guvernului României privind declararea și prelungirea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19.

În decursul a 24 de ore (30.06, ora 7.00 – 01.07, ora 7.00),  jandarmii arădeni au verificat 92 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de autoizolare la domiciliu, fără să constate abateri.

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 10 de cadre și 8 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor din legislația specifică stării de alertă, inclusiv paza unor centre de carantină, au verificat, în data de 30.06.2020, 80 de persoane față de care s-a instituit măsura izolării la domiciliu, fără să constate abateri pe această speță.

Totodată, polițiștii locali arădeni au întocmit 19 procese verbale de constatare a unor contravenții, pentru nerespectarea prevederilor legii privind  unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și a prevederilor care vizează nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 5.500 de lei.

Cele 19 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru următoarele fapte constatate de polițiștii locali: nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei – 16 sancțiuni; participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții  – 3 sancțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.