Sute de profesori arădeni refuză vaccinarea

2
4415

Suntem în plină campanie de vaccinare în care au prioritate deocamdată,  personele din categoriile de risc.  Având în vedere că în viitorul apropiat este preconiozată deschiderea unităţilor de învăţământ, una dintre categoriile vulnerabile o reprezintă şi cadrele didactice.  Din acest motiv, zilele trecute, Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare, că fiecare unitate de învățământ preuniversitar va trebuie să desemneze o persoană pentru înregistrarea profesorilor și personalului angajat pe platforma campaniei de vaccinare. Prioritari la imunizare vor fi angajații din învățământul preșcolar, cadrele didactice care lucrează direct cu elevii și cei din învățământul preuniversitar care urmează să activeze fizic prezenți în școli începând din 8 februarie.

La nivelul judeţului Arad s-au întreprins măsuri necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic la programul de vaccinare împotriva COVID-19, ne precizează reprezentanţii ISJ.  În acest sens, toate unitățile de învățământ au desemnat câte o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, au înregistrat și programat pentru vaccinare personalul angajat doritor din respectivele unități.

Inspectoratul Şcolar Arad are 2056 de angajaţi înscrişi pe platformă. Dintre aceştia 1619 sunt cadre didactice, 155 reprezintă personal auxiliar iar 282 personal nedidactic.

Persoanele care s-au programat pentru vaccinare  din unităţile şcolare arădene sunt în număr de 1454. Dintre aceştia,  profesori sunt 1138, personalul auxiliar 112 iar cel nedidactic 204.

 

2 COMENTARII

  1. Titlul nu are nicio legatura cu continutul articolului…ori cel care a scris are probleme serioase cu logica ori singurul lucru care conteaza este sa dam noi click pe link. 1400 din 2000 este un numar foaaarte mare! Inseamna ca vaccinarea va fi un succes.
    Daca vreti sa informati corect, obiectiv titlul trebuia sa fie “Peste 70% din cadrele didactice s-au programat la vaccinare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.