sanctiuniPoliţiştii rutieri au desfăşurat, zilele trecute, mai multe acţiuni cu efective mărite, în vederea prevenirii accidentelor rutiere. La aceste acţiuni au participat poliţiştii Serviciului Rutier, ai Biroului Rutier, ai  Biroului DN-E, ai poliţiilor orăşeneşti şi ai secţiilor de poliţie rurale. Poliţia Rutieră a suplimentat astfel numărul poliţiştilor rutieri şi al agenţilor de ordine publică, acţionând în vederea fluidizării cir­culaţiei pe principalele căi rutiere şi preîntâmpinării accidentelor grave. S-a urmărit, de asemenea, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind depăşirile şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Unul dintre vitezomani circula cu 147 km/h
În această perioadă, nu s-a înregistrat, pe raza judeţului Arad, nici un accident rutier grav, însă, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 270 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 63 800 de lei. Dintre acestea, 125 s-au datorat depăşirii vitezei legale de deplasare, 75 nefolosirii centurii de siguranţă şi 70 altor abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. Au mai fost reţinute 17 permise de conducere şi 14 certificate de înmatriculare.
Au fost sancţionaţi contravenţional şi le-au fost reţinute permisele de conducere pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h următorilor şoferi:  Cătălin I. de 39 de ani, din Constanţa, care a condus un autoturism pe DN 7 în localitatea Căpruţa cu viteza de 118 km/h; Constantin P.de 28 ani din Republica Moldova, care a condus autoturismul pe DN 7, în localitatea Conop cu viteza de 112 km/h; Omar S.de 32 ani, din Israel, care a condus auto pe DN 7, în localitatea Lipova, cu viteza de 110 km/h; Manuel C. de 58 ani, din judeţul Prahova, care a condus auto pe DN 7, în localitatea Lipova, cu viteza de 109 km/h şi Radu C. de 35 ani, din Arad, care a condus un autoturism pe Bulevardul Iuliu Maniu, cu o viteză de 147 km/h.
Totodată, au fost prinşi trecând pe culoarea roşie a semaforului următorii conducători auto: Levente B. de 24 ani şi Victor Z. de 24 ani, ambii din Arad.
Şi  Attila T. de 34 ani, din Arad, a fost surprins în trafic în timp ce a condus un autoturim Opel având o alcoolemie de 0,47 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
Conform procedurii, în cauză s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele conducătorului auto fiind întocmit un dosar de cerce­tare penală pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o alcoolemie peste limita legală.
(G.S.)

Recomandările redacției