fanimartNevoile „Bătrânei Doamne” au strâns în fața arenei „Francisc Neuman” aproximativ 300 de suporteri, care                și-au manifestat vocal atașamentul pentru culorile „alb-roșii”. „UTA suntem noi!” a fost moto-ul mitingului de aseară, însă fanii îngrijorați de situația gravă din Calea Aurel au cântat și alte refrene binecunoscute peluzei „textiliste”. La prezidiul improvizat pe niște lemne au luat cuvântul din partea „tifosilor” Colin Mesz, Dan Proca, Claudiu Negru, respectiv Gabor Biro și Dorel Cura, din partea vechilor glorii ale „Bătrânei Doamne”.  Ideea generală a fost că există o discrepanță între promisiunile acționarilor UTA-ei și realitate: „Teoretic, suntem la promovare, practic, la înmormântare”.
Datoriile de aproximativ 450 de mii de euro cântăresc greu, iar asupra clubului planează falimentul. Suporterii au atras un ultim semnal de alarmă, iar în „horă” au fost băgate și autoritățile locale, care, ca de fiecare dată, asistă impasibile la chinul brandului numărul unu al orașului. „La Oradea, Timișoara, Târgu Mureș sau Chiajna se alocă milioane de euro de la Primărie sau Consiliul Județean, Aradul este o insuliță a imposibi­lității”, a afirmat Dan Proca, unul dintre liderii fanilor.
Spre finalul mitingului, portavocea a trecut la Adrian Marțian, principalul acuzat de situația grea în care se zbate UTA. Omul de afaceri clujean a fost interpelat la scenă deschisă de arădenii nemulțumiți și a răspuns cum a putut „tiradei”. Marțian a dat vina pe Giovanni Catanzariti, fiindcă acesta                i-a ascuns realitatea din club, iar acum a decis să nu mai investească până ce nu va face un audit complex în Calea Aurel Vlaicu. Principalul finanțator a promis încă odată că în următoarele săptămâni va pune toate lucrurile în regulă, plătind restanțele fotbaliștilor și restului angajaților și eșalonând datoriile la stat, dar – în paralel – va face și lot de promovare. Seara s-a încheiat în cantina clubului UTA, cu Marțian discutând în contradictoriu cu reprezentanții fanilor și presei, fără o concluzie certă. Vom reveni cu alte amănunte de la mitingul suporterilor în ziarul nostru de mâine.

Recomandările redacției