Sute de candidaţi au stat la rând, marţi, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti pentru a se înscrie la o facultate din cadrul acesteia. Tinerii spun că au ales o carieră în poliţie deoarece consideră că locul de muncă în domeniu este stabil şi salariul este unul care-i încântă.
Tinerii prezenţi susţin că profesia de poliţist este una respectată, iar salariile i-ar motiva să rămână în ţară. „Sunt o fire mai puternică, îmi place foarte mult această meserie. Salariul mă încântă, asta ar fi primul avantaj al profesiei şi un motiv să nu plec din ţară”, a adăugat Zâr­neanu Ana-Maria, candidată.
În cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti înscrierile continuă până pe 4 august, în funcţie de facultatea alea­să. În acest an, Academia de Po­- liţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti scoate la concurs 855 de locuri, dintre care 650 la buget, iar 205 la taxă.
Pentru a deveni studenţi, candidaţii trebuie să treacă cu bine de două probe, una medicală şi una sportivă. Pentru a fi declaraţi admişi, absolvenţii de liceu trebuie să promoveze probele eliminatorii, să obţină numărul minim de puncte stabilit pentru a promova testul de verificare a cunoştinţelor (echivalentul notei 5,00) şi să se clasifice, în ordinea descrescătoare a punctajelor/ mediilor ob­ţinute, în limita numărului de locuri scoase la concurs.

Recomandările redacției