Sylc Con Trans nu își bate joc doar de drumul Arad – Șiria – Pâncota, ci paralizează activitatea a mii de oameni și societăți comerciale

2
3111

Nemulțumirile la adresa firmei care se ocupă de reabilitarea drumului Arad – Șiria – Pâncota sunt în pragul revoltei. Comuna cu cei mai mulți locuitori din județul Arad, aproape 10.000, este practic paralizată.

Oamenii din Șiria ne-au oprit pur și simplu din drum, când au văzut mașina Glasul Aradului, și au început să se plângă de modul în care sunt afectați de lucrările efectuate la drumul județean care le străbate localitatea. 

Activitățile societăților comerciale de pe raza comunei Șiria sunt aproape imposibil de realizat din cauza modului deficitar și haotic prin care Sylc Con Trans înțelege să lucreze. Mai mult, locuitorii comunei consideră că înțelegerea pe care au avut-o față de lucrările care se execută la șoseaua care le traversează localitatea a ajuns deja la pragul critic. Oamenii s-au săturat până peste cap de modul în care se lucrează la drum. „Au greblat tot asfaltul, în unele porțiuni au și excavat foarte adânc, însă viteza cu care se lucrează este cea a melcului. Sunt zile întregi în care nu vezi țipenie de muncitor pe șantier, iar utilajele sunt mult prea puține pentru o asemenea lucrare. Este cât se poate de clar că sunt complet depășiți de situație. Nu au nici un plan, nici o viziune. Totul se muncește la întâmplare. Nici nu vrem să ne gândim cum se va încheia tot acest circ și mai ales cât va dura lucrarea“, ne spun oamenii din Șiria.

Cei care dețin societăți comerciale în comună sunt de-a dreptul revoltați: „Nu era mai logic, ca să nu zic de bun simț, să lucreze pe porțiuni? Decopertai o porțiune de drum, o refăceai și treceai mai departe. Așa, ei au distrus tot drumul și acum refac unde apucă. Doar ici, colo sunt refăcute părți din șosea. Totul însă este lipsit de noimă“, spun reprezentanții societăților comerciale.

Nici porțiunea între Arad – Șiria nu este finalizată. Din contră, aproape jumătate din șosea nu este nici măcar asfaltată, deci este departe de a fi finalizată. Sunt cel puțin trei semafoare care paralizează circulația între Arad – Șiria, ca să nu mai vorbim de cele din comună. În loc să finalizeze măcar Arad – Șiria și de abia apoi să meargă mai departe, Sylc Con Trans distruge tot. Totul este întors pe dos, se plombează ici și colo. Chiar înainte de a intra în Galșa, spre exemplu, de cel puțin două săptămâni nu a mai lucrat nimeni pentru a acoperi lungul crater format în urma excavării drumului. Activitatea celor care lucrează și trebuie să iasă în drumul județean este oprită pur și simplu. Dar nu numai acolo. Tot drumul este plin de șanțuri.

Comuna de aproape 10.000 de locuitori este pur și simplu blocată.

Mai mult decât atât, firma Sylc Con Trans nu distruge doar ceea ce ar trebui să reabiliteze de fapt, ci distruge și celelalte artere, șosele din comună, prin faptul că blocând artera principală oamenii sunt nevoiți să se descurce, circulând pe străzi lăturalnice. Doar că aceste drumuri nu sunt construite să suporte tonaj greu sau trafic intens și astfel se distrug și acestea.

Mai mult, disperarea oamenilor este cu atât mai îndreptățită cu cât se apropie iarna, iar lucrările vor fi sistate complet.

Voicu Sida

Adrian Cotuna

 

2 COMENTARII

  1. Poate că patronul societății executante va primi, cândva, 11 ani de pușcărie, ca Nelu Iordache, cel cu autostrada. Cetățenii însă cu ce se vor alege? (Dar poate că unii „cetățeni” – de prin conducerea CJA – s-au ales deja cu ceva parandărăt de la Sylc On Trans, așa că nu le mai pasă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.