Tăbăciți de Blănaru: Sebiș – Pâncota 1-0

0
272

sebiseniCând Gheorghe Feieș spunea – la un moment dat – în mijlocul verii că Sebișul va fi peste Pîncota și Ineu, echipele arădene care au mutat primele la capitoul transferuri, nu foarte multă lume l-a luat în serios. Dar, la finalul  derby-ului cu „șoimii”, s-a demonstrat că vorbele primarului orașului de pe Crișul Alb au avut acoperire. Sebișenii au luat toate punctele, în condițiile în care au evoluat aproape o repriză în inferioritate nume­rică. Per ansamblu însă, nu a fost o dispută prea spectaculoasă, și asta pentru că ambele formații au pus rezultatul pe primul plan.
În debut s-a jucat pe contre, însă aspectul confruntării nu a fost prea plăcut. În minutul 7 oaspeții au solicitat penalty la o intervenție în careu asupra lui Alin Mihai, însă Stamatoiu a lăsat jocul să continue. Prima ocazie a avut-o Coțan, care a trimis periculos de la 20 de metri peste poartă, iar apoi Blănaru a fost blocat la timp de Lung. Șoimii au apelat mult la baloane lungi, pe atacanți, în timp ce amfitrionii au pus mai mult mingea jos. În mintul 30, Blănaru nu a ajuns de puțin la întâlnirea cu balonul trimis de pe stânga de Beuran. Lengyel, respectiv Coțan au semnat ultimele faze al primului act.
Sebișenii au început hotărâți și partea secundă, însă planurile le-au fost date peste cap după faza din minutul 52. După un corner al „alb-albaștrilor”, mingea a ajuns pe contraatac la Bulza, acesta urma să scape singur, dar Bozian l-a agățat din postură de ultim apărător și a văzut „roșu” direct. Din acel moment pâncotanii au fost mai insistenți, iar Lung a reluat slab cu capul pasa lui Bulzan. Coțan a replicat printr-o acțiune perso­nală finalizată cu un şut peste poartă, iar Blănaru și-a făcut încălzirea pentru gol cu un șut în bară, la colțul lung. În minutul 72 însă, fostul orădean nu a mai greșit ținta. Ștefan Blănaru a făcut o cursă în viteză, a tras la colțul scurt și Pașcalău s-a recunoscut învins: 1-0. Din acel moment, vizitatorii au atacat cu toate liniile, au terminat pe teren cu patru atacanți, însă golul egalizator nu a mai venit. Alin Mihai și Burian au avut două bune oportunități, dar de fiecare dată „șoimii” au scăpat ca prin urechile acului.
Formații:
Sebiș: Șoltesz – Jude (90+1 Hecsko), Albert, Morariu, Neacșu – Dobricean, Bo­zian, Coțan, Beuran – Mândrușcă (78 Mînecan), Blănaru (83 Fara).
Pâncota: Pașcalău – Rusu, Lengyel, Lung,  Dubeștean (75 Burian) – Issa, Nădăban – Bulzan (62 Hosu), Bulza (70 S. Pop), Marinescu – Mihai (85 N. Mitu).
Arbitri: Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă) – Emanuel Cicu (Caransebeş) şi Cătălin Haramuz (Reşiţa).
Observatori FRF: Sebastian Moisin (Oradea) şi Adrian Cocoş (Reşiţa).
S.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.