liceu tehnologic ChCrÎn aceste zile, orașul Chișineu-Criș, găzduiește a doua ediție a „Taberei de creație artistică“, la care participă nu mai puțin de 14 „cursanți“: artiști cunoscuți, ori dintre cei care abia acum bat la porțile afirmării.
Grupul este constituit atât din artiști plastici localnici – din Chișineu-Criș și împrejurimi, din zona județului Arad cât reprezentanți din Cluj-Napoca. Vârstele acestora cuprind o plajă largă, trei dintre ei fiind însă chiar tineri de vârstă adolescentină.
Desfășurată în perioada 15-20 iulie – mai precis, Tabăra de creație artistică de la Chișineu-Criș are ca scop „evidențierea valorilor artistice din orașul Chișineu-Criș, din împrejurimi și din toată zona vestică a țării“ după cum ne preciza conferențiar universitar doctor Eugen Gagea, consilier local pe probleme de cultură și responsabilul derulării acestei deiosebite acțiuni.
Găzduită, practic, de internatul Liceului Tehnologic – adică din punct de vedere al cazării – tabăra are în program atât sedințe de creație, care se desfășoară în incinta spațiosului liceu chişeoan, cât și diverse ieșiri în anumite zone din oraș: în parcuri, în zona centrală dar și în natură, în zonele de pe malurile Crișului Alb.
Lucrările realizate cu ocazia Tabe­rei de creație artistică vor fi expuse inițial în holurile Primăriei orașului, cu ocazia Zilelor orașului Chișineu-Criș, apoi  la Pecica și mai apoi la o expoziție ce se va ține în toamnă în orașul ungar Bekescsaba.

Recomandările redacției