Tablete pentru copiii din medii defavorizate

0
635

Copiii din medii defavorizate care nu au acces la lecțiile online în perioada când școlile sunt închise vor primi tablete sau laptopuri de la Ministerul Educației, cu acces la internet.

Guvernul României a aprobat Programul național ,,Școala de acasă”, în vederea achiziționării de dispozitive electronice cu conexiune la internet, necesare dotării instituțiilor de învățământ preuniversitare de stat în vederea facilitării activităților didactice la distanță pentru elevii din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, care va fi derulat de către Ministerul Educației și Cercetării în anul 2020.

Finanțarea, în valoare de 150 000 000 lei a fost alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020 pentru Ministerul Educației și Cercetării.

Achiziția bunurilor se realizează la solicitarea Ministerului Educației și Cercetării în baza fundamentării necesarului de către inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Condițiile după care se va face repartizarea dispozitivelor electronice cu conexiune la internet sunt stabilite prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat, centralizate de inspectoratele școlare.

Consiliul Județean Arad are în subordine cinci școli speciale: Liceul Special ,,Sfânta Maria”, Liceul Tehnologic ,,Sava Brancovici” Ineu, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad și Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.