Tabletele de la Guvern date în comodat

0
224

Sute de mii de elevi din România așteaptă tablete din partea Guvernului, însă acest lucru s-ar putea să fie o dezamăgire pentru mulți în actualele condiții. Premierul a anunțat că tabletele mult așteptate de copiii fără posibilități vor fi luate înapoi după o perioadă de timp.

Tabletele nu se vor da definitiv familiilor, ci într-o formă de comodat”, a anunțat Ludovic Orban, iscând confuzie în rândul elevilor.

Tabletele mult așteptate nu se vor da definitiv, ci într-o formă de comodat, pentru a fi „redistribuite” acelor elevi care au nevoie în funcție de contextul epidemiologic.

„Cer autoritatilor locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor. Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scada și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări și e necesar învățământul online”, spune Ludovic Orban.

Premierul a reamintit că sunt fonduri prevazute pentru autoritățile locale și unitățile școlare în acest sens.

Orban a mai precizat că licitațiile la nivel național prin derulate prin ONAC au niște proceduri impuse de legislația europeană.

„Ne este foarte greu. De unde să știm noi ca o firmă care vine la licitație, știind care e calendarul, spune după ce depune oferta – și este singura care depune oferta, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitațiile la nivel national”, mai spune premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.