Sute de mii de elevi din România așteaptă tablete din partea Guvernului, însă acest lucru s-ar putea să fie o dezamăgire pentru mulți în actualele condiții. Premierul a anunțat că tabletele mult așteptate de copiii fără posibilități vor fi luate înapoi după o perioadă de timp.

Tabletele nu se vor da definitiv familiilor, ci într-o formă de comodat”, a anunțat Ludovic Orban, iscând confuzie în rândul elevilor.

Tabletele mult așteptate nu se vor da definitiv, ci într-o formă de comodat, pentru a fi „redistribuite” acelor elevi care au nevoie în funcție de contextul epidemiologic.

„Cer autoritatilor locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor. Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scada și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări și e necesar învățământul online”, spune Ludovic Orban.

Premierul a reamintit că sunt fonduri prevazute pentru autoritățile locale și unitățile școlare în acest sens.

Orban a mai precizat că licitațiile la nivel național prin derulate prin ONAC au niște proceduri impuse de legislația europeană.

„Ne este foarte greu. De unde să știm noi ca o firmă care vine la licitație, știind care e calendarul, spune după ce depune oferta – și este singura care depune oferta, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitațiile la nivel national”, mai spune premierul.

Recomandările redacției