arboriPoliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Silvic cercetează un bărbat bănuit de comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

În urma unei acţiuni desfăşurată împreună cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Arad şi ai Ocolului Silvic Radna, poliţiştii au efectuat verificări la o societate comercială având ca obiect de activitate exploatarea materialului lemnos dintr-o pădure aparţinând Ocolului Silvic Radna.

„Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, în perioada 21 iulie – 09 septembrie a.c., Gheorghe Z., de 39 de ani, în calitate de administrator al societăţii respective, ar fi tăiat ilegal 32 de arbori nemarcaţi din specia cer şi gârniţă”, preciza Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

De asemenea, din verificări s-a stabilit că materialul lemnos rezultat în urma tăierii arborilor, în volum de 11,6 m.c. şi în valoare de 2.428,2 lei, ar fi fost comercializat ulterior de cel în cauză.

Pe numele bărbatului a fost un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

 

Recomandările redacției