Sala „Astra” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad a găzduit, ieri, de la ora 18.00, lansarea unui volum inedit, „Tainele pădurii”, o carte „altfel”. O carte creată de copii, pentru copii, dar și pentru cei care doresc să pășească pe tărâmul copilăriei, deoarece – așa cum spunea Rabindranath Tagore – „la orice vârstă omul se hrănește cu povești”.
Olga-Cristina Indrieș, învățătoare la Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” și Mihaela Blaga, bibliotecar la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” îi transformă pe micii elevi ai clasei a II-a în scriitori de povești. După ce trec prin câteva locuri „fermecate” – Castelul Macea, Lunca Mureșului, Biblioteca Județeană – inimoșii scriitori se înarmează cu baghete-creioane și creează lumi de basm, în care prind viață personaje cu puteri nebănuite: cățelul încăpățânat, ciocănitoarele salvatoare, dragonii din pădure sau bufnița Pufoșica. Grație acestora, binele triumfă iar cei răi sunt pedepsiți.
Mesajul cărții? Perfect exprimat în prefața semnată de Gianina Stana, directorul Școlii Gim­- naziale „Iosif Moldovan”, care
îl citează pe scriitorul Francis Thompson: „Știi tu ce înseam­nă să fii copil? Înseamnă să crezi în dragoste, să crezi în frumusețe, să crezi în credință. Înseamnă să fii atât de mic încât spiridușii să ajungă să îți șoptească la ureche, înseamnă să transformi bos­tanii în calești și șoriceii în telegari, josnicia în noblețe și nimicul în orice, căci orice copil poartă o zână nașă în sufletul lui”.
(F.C.)

Recomandările redacției