Tâlharii de la Șeitin, trimiși în judecată

0
633

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a dispus, miercuri, trimiterea în judecată a cinci tineri cu vârste cuprinse între 16 și 28 de ani, toți în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea de către toți cinci a infracţiunii de tâlhărie calificată, şi de către unul dintre inculpați și a infracțiunii de contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment s-a stabilit că, „în noaptea de 1/2 iulie a.c., în jurul orelor 00.20-01.00, inculpații au pătruns în locuința persoanei vătămate (n.r. – în vârstă de 23 de ani) din comuna Șeitin, fără consimțământul acesteia. Aceștia au amenințat victima cu fapte cu violență și i-au sustras din locuință mai multe bunuri în valoare de 7.000 lei. După identificarea inculpaților, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a solicitat Judecătoriei Arad, în data de 03.07.2019, încuviințarea efectuării a trei percheziții domiciliare. Instanța a admis propunerea parchetului, iar în urma efectuării perchezițiilor, la locuința unuia dintre inculpați au fost descoperite 160 fire țigarete marca fără timbru și mai multe dintre bunurile sustrase persoanei vătămate”.

În data de 04.07.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a sesizat Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă a inculpaților pentru 30 de zile. Instanța a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpați. Totodată, în data de 08.07.2019, Tribunalul Arad a respins ca neîntemeiate cele cinci contestații formulate de inculpați împotriva încheierii Judecătoriei Arad. Cei cinci tineri sunt din localitățile Nădlac și Semlac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.