Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat marți, în dosarul ce îi vizează pe cei trei tineri care au electrocutat și tâlhărit un bărbat în parcarea Galleria Mall. Astfel, după ce aceștia și-au primit, în august, pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare la Judecătoria Arad, acum au fost condamnați definitiv la închisoare cu executare. Deoarece unul dintre ei, Gogoașă Ioan, a mai fost condamnat pentru complicitate la tâlhărie în 2015, fiind astfel în recidivă postcondamnatorie, Judecătoria Arad l-a condamnat pe acesta la șase ani și șase luni de închisoare. Totuși instanța de apel a fost mai blândă în cazul său, considerând că pedeapsa executată în trecut (circa patru ani de închisoare) nu ar trebui să-i fie pusă „în cârcă” și acum. „Înlătură dispoziţiile art. 45 alin. 3 lit. b C.p. referitoare la pedeapsa complementară aplicată inculpatului Gogoaşă Ioan. Constată executată pedeapsa complementară aplicată prin sentinţa penală nr. 3147/29.10.2018 a Judecătoriei Sector 5 Bucureşti definitivă prin decizia penală nr. 213/27.02.2019 a Tribunalului Bucureşti”, se arată în soluția Curții de Apel Timișoara. Prin urmare, toți cei trei urmează să execute câte trei ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată în circumstanță agravantă.

Condamnă pe inculpatul Stoleru Adrian Bogdan la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată în circumstanţă agravantă. (…) În temeiul dispoziţiilor art. 233, art. 234 alin. 1 lit. a), c) şi d) Cod penal cu aplic. art. 77 alin. 1 lit. a) Cod penal şi cu aplicarea art. 375 şi art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Ion Marian Ionuţ la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată în circumstanţă agravantă”, se arată în minuta Judecătoriei Arad.

Reamintim că în noaptea de 14/15 aprilie a.c., un arădean de 43 de ani a fost deposedat prin lovire și utilizarea unui aparat de electroșocuri de un portmoneu în care se găseau 150 de lei și documentele personale. Fapta s-a petrecut în parcarea centrului comercial de pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu. În urma activităților desfășurate de polițiștii Secției 1 Vlaicu, în mai puțin de 48 de ore a fost identificată atât victima cât și autorii, care au săvârșit fapta fiind deghizați în haine femeiești. Cercetările au fost efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Recomandările redacției