Săptâmâna trecută am publicat în ziarul nostru atât pe site cât şi în format print o ştire despre situaţia tensionată dintre sindicaliştii-artişti şi managerul Filarmonicii de Stat Arad, dr. Alin Văcean. Am fost milimetric echidistant, reproducând atât opinia lui Mihai Dogaru din partea sindicaliştilor, cât şi pe cea a lui Alin Văcean. Iar în final am concluzionat, autocitez: „Unica soluţie este… două: 1) Sindicaliştii-artişti in corpore să-şi găsească un alt loc de muncă; 2) Managerul dr. Alin Văcean să-şi găsească un alt loc de muncă (sau să fie ajutat de instanţe superioare să-şi găsească un alt loc de muncă). Două săbii în aceeaşi teacă n-au loc niciodată, oricât ai forţa teaca.“

Nici nu s-au răcit bine electronii articolului pe  internet, că şi primesc un telefon de la dr. Alin Văcean, care este un mare amator al calculatorului. Şi care mă ia la rost, întrebându-mă ce am vrut să spun cu expresia „instanţe superioare“. Îi explic politicos că în nici un caz instanţe de judecată, ci mai degrabă instanţele superioare care l-au pus în fruntea Filarmonicii, recte Primăria. La care d-l dr. mă roagă să extrag cuvântul „instanţă“ întrucât îl deranjează. Deşi nu-mi stă în fire să-mi şterg cuvintele la cerere, am acceptat, ca să evit o gâlceavă. Dr. Alin Văcean, managerul Filarmonicii de Stat Arad a mai spus: „Aţi făcut bine, d-le Petre Don că aţi şters cuvântul, căci altfel aş fi fost nevoit să vin să vă iau de guler“.  I-am răspuns tot politicos că în acest caz mă văd nevoit să mătur pe jos cu el toată Filarmonica, încercând s-o curăţ de jeg, căci pe mine nu mă ia nimeni de guler, că tocmai n-am guler la haină.

Începând din această clipă îl aştept pe ipochimenul dr. Alin Văcean să mă caute şi să mă prindă de guler pentru că acum am o haină cu guler.

Acest ins cu alură de fante de Checheci a fost căţărat în fruntea unei instituţii prestigioase care a fost condusă magistral de-a lungul timpului de oameni cu caracter şi cu renume. De când a venit dr. Alin Văcean, în fapt un amărât de limbric cu diapazon, toate problemele merg anapoda la Filarmonică. Artiştii lucrează sub tensiune pentru că tipul le lezează personalitatea, umilindu-i, bătându-şi joc de ei şi conducând Filarmonica ca un amator, după ureche,  având în acest domeniu talentul unui ţambalagiu urechist. Căci după felul cum merg treburile la Filarmonică îţi dai seama că truverul dr. Alin Văcean are în loc de cap o gâlcă de mărimea unui coi de cocoş. De fapt Medicina Legală ar trebui să-l amendeze pe acest belicos strămoş al berbecului pentru port ilegal de cap. Ce om poţi să fii, câtă infatuare şi aroganţă poţi să ai ca să dai o circulară presei arădene, impunându-i să i se adreseze cu apelativul „D-le dr. Alin Văcean“? Cum poate ca trufia să transforme un biped într-un morman de prostie, care sfidează  pe toţi din jur? Sincer, mi-e milă de artiştii de la Filarmonică, puşi în situaţia să lucreze cu acest individ instalat în funcţie pe şest-akovici, nedorit de nimeni din Filarmonică. În prostia-i monumentală, ţambalagiul urechist le-a făcut un program instrumentiştilor precum un brigadier colhoznicilor, ca să lucreze tot eficient, neţinând cont de specificul artei interpretative.  Acest limbric cu diapazon este ca acel activist de partid pe vremuri, care a amendat câţiva suflători dintr-o orchestră simfonică pentru că aceştia au stat o vreme, în timpul unui concert, cu instrumentele pe genunchi, trăgând după părerea lui chiulul.

Domnule primar Gheorghe Falcă, aveţi realizări notabile în mandatele dvs! Mai adăugaţi o mare realizare, pentru care Aradul şi cultura de pe malurile Mureşului vă vor mulţumi: luaţi-l pe acest ţambalagiu urechist din fruntea Filarmonicii Arad şi instalaţi-l în Turnul Primăriei pe post de cuc. Şi pentru că acest limbric cu diapazon zice că are talent muzical, stipulaţi-i în fişa postului să cânte apoteotic din oră în oră – ca cucu – Cântecul Iancului.

Ei, ce zici doctore Alin Văcean, mai vii să mă iei de guler? Te aştept, guguştiuc de duzină ce eşti!

 

  • bb spune:

    Maestre, felicitări!

  • ion popi spune:

    dar ca de fapt vacean face jocul lui falca in directia desfiintarii Filarmonicii noastre , stiati d-le Don? de asta pe masura ce se pensioneaza sau pleaca cineva, posturile se blocheaza. si de asemenea a existat o discutie intre falca si dl Garboni , directorul Filarmonicii Banatul cu propunerea de a se deplasa o data pe saptamana sa sustina concerte, pt a avea un motiv in plus ca sa fie desfiintata Filarmonica noastra?Dl Garboni a refuzat, binenteles.

  • Andrei spune:

    Hahahahahaha. Superb!!!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției